Bezienswaardigheden Marrakech

22/01/2020
195

Marrakech, één van de 4 Marokkaanse koningssteden, is al eeuwenlang een ontmoetingsplaats tussen Oost en West. Op slechts 3 uren vliegen waan je jezelf in een geheel andere wereld. De stad is een garantie voor een gevarieerde vakantie. Onderstaande bezienswaardigheden mag je zeker niet missen.

Jeema El Fna

Alle bezoekers zullen het plein Jeema El Fna zeker op hun lijst hebben staan. Het bekendste plein van Afrika ligt in de medina, de ommuurde oude stad van Marrakech. Overdag is het plein het domein van de handelaren en standwerkers. Tegen de avond verandert het in een groot openlucht restaurant waar muzikanten en verhalenvertellers een eeuwenoude traditie in stand houden. Vanaf de hooggelegen terrassen van de omliggende cafés krijg je een mooi overzicht over het plein terwijl je geniet van honingzoete muntthee.

Soeks in de Medina

Vanaf Jeema El Fna loop je direct de soeks in. In deze wirwar van straten loop je langs ontelbare winkeltjes en werkplaatsen. De verschillende vaklieden werken in specifieke delen van de soek waar hun ambacht al sinds de middeleeuwen wordt beoefend. Kruiden, keramiek, tapijten of kleding, bijna alles is in de soek verkrijgbaar. Aan de westkant van de soek liggen de leerlooierijen. Hier worden dierenhuiden op de ouderwetse manier gelooid en geverfd.

De Koutoubia moskee van Marrakech

De Koutoubia moskee is met zijn hoogte van 69 meter een markante verschijning in de stad een is daarom een prima oriëntatiepunt voor bezoekers van de stad. De bouw van deze moskee begon in 1150 en de huidige toren behoort tot de mooiste architectuur van Marokko. Via luidsprekers roept de muezzin een paar keer per dag op tot gebed. Het geluid is over de gehele soek te horen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Egypte

Palais de la Bahia

Dit grote paleis beschikt over maar liefst 160 kamers en is omzoomd door verschillende tuinen. Het paleis is zo groot omdat de opdrachtgever ‘Si Moussa’ niet wilde dat zijn 4 vrouwen en 24 bijvrouwen elkaar konden zien. Bezoekers kunnen het paleis bezoeken onder begeleiding van een gids. Het paleis met zijn fijne graveerwerk, stucwerk en houtsnijwerk is een voorbeeld van Marokkaanse architectuur met een Andalusisch karakter.

Dar Si-Saïd museum van Marrakech

Dar Si-Saïd is het museum waar je veel leert over de stad en zijn bewoners. Gevestigd in een oud paleis kunnen de bezoekers Berberkunst, kleding en sieraden bewonderen. Indrukwekkende meubelen, houtsnijwerk en handgeknoopte wandtapijten behoren tot de topstukken van de stad. Door de fraaie binnenplaatsen, fonteinen en mozaïekwanden is het paleis op zichzelf al een bezoek waard.

El-Badipaleis

Het El-Badipaleis bestaat uit de ruïnes van een paleis dat in 1578 is gebouwd door koning Ahmad I al-Mansur. Het paleis had 360 kamers en de enorme binnenplaats met een omvang van 110 bij 135 meter geeft een goed beeld van de enorme omvang van het paleis. De buitenmuren zijn goed bewaard gebleven en zijn door ooievaars geliefd om een hun nest op te bouwen.

De graven van Saadiërs

Dit mausoleum is het familiegraf van 60 generaties Saadi-familie. Deze familie wordt gezien als de nakomelingen van de profeet Mohammed. 4476 leden van deze familie hebben hier hun laatste rustplaats gekregen. Na in vergetelheid te zijn geraakt door de hoge buitenmuren zijn de graven in 1917 herontdekt. Gerenoveerd met Italiaans marmer is het een bezienswaardigheid geworden.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Kameroen

lees ook Bezienswaardigheden in Caïro

Marrakech

De Palmeraie

Volgens de overleving is de stad Marrakech gebouwd naast dit oeroude palmoase. Het bos is door de eeuwen heen flink geslonken, maar zeker vanuit het rijtuig van een paardenkoets geeft het een mooi aanzicht. Enkele luxe vakantieresort zijn langs de Palmeraie gevestigd.

Ville Nouvelle

Naast de Medina, de oude stad ligt de Ville Nouvelle, de nieuwe stad. Deze moderne wijk is door de Fransen gebouwd en kenmerkt zich door een moderne vormgeving met brede straten en boulevards. De Hoofdstraat Avenue Mohammed V is een met palmbomen omzoomde winkelstraat met luxe boetieks en grote warenhuizen. Ook restaurants en nachtclubs zijn hier te vinden. Na de drukte van de Medina is deze wijk een oase van rust.

Jardin Majorelle

In de Ville Nouvelle vindt je ook Jardin Majorelle, een grote botanische tuin. Vooral cactussen en bougainville groeit hier weldadig. Opvallend is de grote, kobaltblauwe villa. Het complex is eigendom geweest van de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent. In een museum is een deel van zijn collectie te zien. Ook is er een museum met islamitische kunst.

Wil jij naast de bezienswaardigheden van Marrakech ook meer leren over Kameroen, Madagaskar en Egypte? Lees het door te klikken op de link!

Bekijk ook zeker de bezienswaardigheden van de andere prachtige Marrokaanse stad Casablanca.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings