Bezienswaardigheden in Egypte

24/03/2023
225
energiecontract opzeggen

Ben jij geïnteresseerd in een eventuele reis naar Egypte, of wil je simpelweg meer weten over het land? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! Egypte is een prachtig land met een fascinerende geschiedenis en het is dan ook al jaren een populair land om te bezoeken. In deze blog lees je alles over de bezienswaardigheden in Egypte.

De piramides

Een bezienswaardigheid in Egypte waar iedereen natuurlijk direct aan denkt, zijn de piramides. Net buiten de hoofdstad van Egypte, Caïro, liggen de piramides van Gizeh. Deze prachtige piramides stammen uit de 26e eeuw voor Christus en zijn destijds gebouwd als grafmonument voor de farao’s. Tegenwoordig trekken ze ieder jaar erg veel bezoekers en ze zijn dan ook erg populair onder toeristen. De piramides zijn een must-see voor iedereen die naar Egypte op reis gaat. Uiteraard mag je Egypte ook niet verlaten zonder de Sfinx van dichtbij te hebben gezien. Dit wereldberoemde monument kun je ook bij de piramides van Gizeh vinden. Mocht je piramides willen bekijken, maar liever naar een rustigere plaats gaan, overweeg dan de piramides in Saqqara te gaan bezoeken. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Caïro.

Egypte

Het Egyptisch museum

Niet ver van de piramides van Gizeh ligt het nieuwe Egyptisch museum. Op deze prachtige plek kun je de allermooiste geschiedenisstukken van het land zien en zul je een geweldige ervaring hebben. Al jaren is men bezig met het bouwen van het nieuwe museum, maar in 2023 staat de officiële opening dan eindelijk gepland. Het museum kent enkele prachtige historische stukken en staat vooral bekend om het dodenmasker van Toetanchamon, het meest bekende Egyptische kunststuk uit de geschiedenis. Er worden naar verwacht ongeveer 100.000 verschillende kunststukken tentoongesteld in het nieuwe Egyptische museum en dit mag je als toerist dan ook absoluut niet overslaan.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Caïro

Zoals je tot nu toe al kunt lezen is er erg veel te doen in Egypte. Veel mensen kiezen voor een verblijf van minimaal twee weken in het land, vanwege het grote aantal bezienswaardigheden. Wil je echter alles zien? Dan zou je eigenlijk een paar maanden naar Egypte moeten verhuizen. Er is namelijk zoveel te bekijken dat dit nooit allemaal lukt in een aantal weken. Mocht je hiervoor kiezen, vergeet dan niet bijvoorbeeld je energiecontract opzeggen.

Egypte

De woestijnen

Egypte kent een aantal werkelijk prachtige woestijnen en oases. Denk hierbij aan de Witte- en de Zwarte woestijn. Vaak kun je deze verkennen door middel van een tour te paard of kameel, of bijvoorbeeld met een quad. Zo kun je op avontuur door de prachtige woestijnen van Egypte, terwijl je een mooi avontuur beleefd.

De Nijl

De rivier de Nijl is de langste rivier van de hele wereld en stroomt door Egypte. Voor iedere toerist is het toch een belangrijke plek om gezien te hebben. Het is mogelijk om een Nijlcruise te boeken. Hiermee zal je alle belangrijke bezienswaardigheden van Egypte langsgaan en dit is dan ook een echte aanrader.

Abu Simbel

De enige tempel die ooit is verplaatst is Abu Simbel. Deze bezienswaardigheid ligt in het zuiden van Egypte en is in de 20e eeuw letterlijk verplaatst. Om overstroming te voorkomen werd de tempel uit elkaar gehaald en 200 meter verderop weer in elkaar gezet. De indrukwekkende tempel bestaat onder andere uit grote beelden van farao Ramses II en werd gebouwd om hem en zijn vrouw Nefertari te eren.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Madagaskar

Heb je nou genoten van deze blog en ben je nog op zoek naar andere bezienswaardigheden? Lees dan ook zeker onze blogs over bezienswaardigheden in Zuid-Afrika en bezienswaardigheden in Canada.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings