Exclusieve buitenverblijven

Zuid-Afrika, een land dat je zeker gezien moet hebben. Er is zo veel te zien in dit land en je vindt er de perfecte mix van culturen.

Vergeet ook zeker de prachtige natuur niet in Zuid-Afrika. Je kan genieten van geweldige uitzichten in exclusieve buitenverblijven, maar je kan ook het wild in gaan en de big 5 spotten. Ondanks dat er in Zuid-Afrika 11 talen worden gesproken, is de voertaal Engels, dus als toerist kan je er makkelijk je weg vinden. Mocht je Engels te moeilijk vinden dan kan je ook gewoon proberen in het Nederlands te communiceren. Het Afrikaans lijkt namelijk best wel op het Nederlands. Daarnaast is Zuid-Afrika een ideale bestemming voor cultuurliefhebbers. Dat komt door de rijke en bewogen geschiedenis van het land.  Zuid-Afrika is dus zeker het bezoeken waard!  

 

Kruger national park
Sun City

Kaapstad

De ‘moederstad’ van Zuid-Afrika is Kaapstad. Dit is tevens ook een van de bekendste plaatsen. Het is aan de ene kant een hele moderne stad, terwijl het aan de andere kant ook een goede plek is om cultuur te snuiven. In de binnenstad is zijn de Nederlandse invloeden uit de koloniale geschiedenis nog goed terug te vinden. Je kan er heerlijk wandelen, maar er zijn ook genoeg winkeltjes en restaurants om er een gezellig dagje van te maken. Als je meer van de natuur bent dan kan je het beste naar de botanische tuinen gaan of de Tafelberg beklimmen. Vanaf de 1086 meter hoge Tafel berg heb je een geweldig uitzicht over de stad en de oceaan. Daarnaast kan je vanuit daar Robbeneiland zien. Dit is het eiland waar Nelson Mandela heeft vastgezeten voor 27 jaar.

Krugerpark

Als je in Zuid-Afrika bent, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Kruger national park. Dit is het beroemdste wildpark ter wereld en dat is het niet zomaar. Er wonen ongeveer 150 zoogdieren en ontelbaar veel vogels. Als je de Big 5 wilt zien dan ben je hier zeker aan het goede adres. Naast de big 5 zijn er natuurlijk ook nog genoeg ander dieren te spotten zoals zebra’s en hyena’s. Je kan op eigen gelegenheid met de auto het park in, maar je kan natuurlijk ook met een ranger op pad. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je uit stapt, maar dat wil je waarschijnlijk ook niet als je oog in oog staat met een leeuw.

Sun City

Sun City wordt ook wel het Las Vegas van Zuid-Afrika genoegd. Dat komt omdat het een van de weinige plekken is waar legaal gegokt mag worden. Als je dus even iets anders wilt dan een safari of natuur, dan is dit de ideale plek om naar toe te gaan. Het stadje is ondertussen uitgeroeid tot een hotspot voor gokkers met de super deluxe hotels en 24/7 casino’s. Wil je toch liever iets actiefs gaan doen? dan kan je je zenuwen testen op de snelste zip line ter wereld. Je kan op deze kabelbaan maar liefst 160 km per uur halen en hij is zo’n 2 kilometer lang. Tijds de afdaling lig je op je buik, hierdoor voelt het af en toe alsof je vliegt! Sun City is ongeveer 2 uurtjes rijden vanaf Johannesburg.

Lees ook:  De mooiste en leukste bezienswaardigheden in de Vechtstreek