Bezienswaardigheden in Casablanca

16/11/2023
26
casablanca

Casablanca is een bruisende en moderne stad aan de kust van Marokko. Bekend om zijn mix van traditionele en eigentijdse charme. Als je van plan bent om deze prachtige stad te bezoeken zijn er tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen. In deze blog gaan we kijken naar een aantal fascinerende bezienswaardigheden.

Hassan II-moskee

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Casablanca is de Hassan II-moskee. De grote moderne moskee is gebouwd in opdracht van koning Hassen II. Deze staat bekend als een meesterwerk van islamitische architectuur. Deze moskee heeft ’s werelds hoogste minaret die tot wel 210 meter de lucht in steekt. Het interieur van de moskee is al even indrukwekkend met prachtig vakmanschap en een glazen vloer die uitkijkt op de oceaan.

Corniche van Casablanca

De Corniche is een lange boulevard langs de kust van Casablanca en het is de perfecte plek om te wandelen, te joggen of te genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Langs de Cornische vind je ook veel restaurants, cafés en winkels. Daar kun je heerlijke Marokkaanse gerechten eten en leuke souvenirs kunt kopen. Ben jij op zoek naar een mooi velvet vloerkleed? Die zul je op de Cornische zeker vinden.

Koninklijk paleis van Casablanca

Het koninklijk paleis van Casablanca is een prachtig gebouw dat opvalt door zijn indrukwekkende architectuur en mooie tuinen. Hoewel je niet binnen in het paleis kunt rondkijken is het zeker de moeite waard om de buitenkant te bewonderen en een wandeling te maken door de omliggende tuinen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Marrakech

Casablanca heeft veel te bieden voor zowel cultuurliefhebbers als reizigers die willen genieten van de prachtige kustlijn en moderne voorzieningen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, architectuur of wil je gewoon genieten van de relaxte sfeer, voor iedereen is er iets te vinden. Vergeet niet om ook te genieten van de heerlijke Marokkaanse gerechten en gastvrijheid tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. Veel plezier in Casablanca!

Wil jij meer weten over de bezienswaardigheden in de prachtige stad Marrakech in Marokko? Bekijk dan deze blog.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

De 10 meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Dubai

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings