Bezienswaardigheden in Madagaskar

07/02/2023
209
boek over seksueel misbruik

Madagaskar, ook wel Malagasië, is een eiland in de Indische Oceaan. Het is zo uniek omdat meer dan 80% van de planten en dieren uitsluitend voorkomen op het eiland en nergens anders ter wereld. In deze blog ga je lezen welke plekken je echt moet bezoeken op jouw trip naar Madagaskar.

Nationaal park Ranomafana

Dit is een nationaal park gelegen in Centraal-Madagaskar, en het heeft een oppervlakte van 416 km2. De naam Ranamofana betekent heet water en verwijst naar het nabij gelegen dorp waar de warmwaterbronnen zich bevinden. In het park bevinden zich 12 soorten halfapen. Sommige van deze soorten laten zich alleen in de nacht zien. Buiten de apen zijn er ook wat roofdieren te vinden zoals de fossa en de ringstaartmongoest. En er zijn ook bijzonder reptielen en amfibieën. Ranomafana kent ook een unieke plantenwereld. Hier kun je verschillende mooie palmen, boomvarens en orchideeën zien. Deze planten en dieren kun je allemaal zien door diverse hiking trails te bewandelen onder begeleiding van een gids.

Ankarana National Park

Dit nationaal park is een paradijs voor de hikers. Hier vind je routes met bijzondere planten, prachtige jungle, diepe grotten en veel stromende riviertjes. En je kunt onderweg ook wat dieren tegenkomen, want er leven meer dan 100 verschillende vogelsoorten, 50 soorten reptielen en 10 soorten kikkers. Het grottenstelsel van Ankarana National Park behoort tot het grootse ondergrondse netwerk van Afrika. Maar waar het park echt bekend om staat is de Tsingy. Oorspronkelijk was dit een koraalrif wat ongeveer 300 miljoen jaar geleden uit de oceaan naar boven is geduwd. Nu is het een grote formatie stenen die vlijmscherpe randjes heeft. In dit park wonen ook verschillende groepen mensen die je kunt tegenkomen tijdens je wandeltocht.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Padua

Weet je welk eiland ook een Nationaal Park heeft? Zanzibar. Ontdek ook de bezienswaardigheden van Zanzibar.

Baobab Avenue

Dit is een laan die bestaat uit ongeveer 25 bomen die wel meer dan 800 jaar oud zijn. De inwoners van Madagscar noemen deze bomen ‘Renala’, dit betekent ‘moeder van het bos’. Helaas zijn door de tijd veel van deze bomen gekapt voor het verbouwen van rijst. Op deze laan zie je ook de Baobab Amoureux, dit zijn twee bomen die elkaar omhelzen. Het mooiste moment om deze plek te bezoeken is in de namiddag als het land een beetje rood kleurt door de ondergaande zon. Dit zorgt voor prachtige foto’s die je kunt meenemen naar huis als herinnering.

boek over seksueel misbruik

Ile Sainte Marie

Ile Saint Marie is een uitgestrekt tropisch eiland langs de oostkust van Madagaskar. In het zuiden vind je de hotels, resorts en restaurants en in het noorden kun je genieten van de prachtige natuur van Madagaskar. Het is de perfecte combinatie voor mensen. Het is de populairste strandbestemming van Madagaskar door de prachtige witte zandstranden, tropische palmbomen en een interessant onderwaterleven met kleurrijk koraal. Je kunt hier echt even lekker tot rust komen op een van de stranden. Neem bijvoorbeeld een boek mee waarin je helemaal verdwijnt, zoals een boek over seksueel misbruik.

boek over seksueel misbruik

Nosy Komba

Nosy Komba is een vulkanisch eilandje ten noordwesten van Madagaskar. Het is een rustig eilandje waar ongeveer 4000 mensen wonen. Dit eiland staat bekend om de grote populatie zwarte maki’s die er leven. Deze maki’s worden door de lokale bevolking als heilig beschouwd. De vulkaan die zich op het eiland bevindt is ongeveer 622 meter hoog en gelukkig niet actief. Ben jij fan van vulkanen en nog niet overtuigd om naar Madagaskar te gaan? Misschien is Ecuador dan een interessante optie voor jou.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Tallinn

Ben je een echte Island girl/boy? Bekijk ook de blog over bezienswaardigheden in Tenerife

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings