Bezienswaardigheden in Ecuador

24/10/2022
119
Ecuador

Ecuador, een land met zowel fysieke als spirituele bezienswaardigheden. Of je nou op een spirituele tour wilt gaan met traditioneel gebruik van DMT en Ayahuasca of naar de Galápagoseilanden wilt, Ecuador heeft dat en nog veel meer. In Ecuador vind je alles wat je kan verwachten van een Zuid-Amerikaans land. Gebergten, een mooie zee, jungles, prachtige landschappen en mooie flora en fauna. Veel mensen denken niet aan Ecuador als belangrijkste reislocatie in Zuid-Amerika, maar dat gaat snel veranderen. In deze blog nemen we je mee naar een paar locaties in Ecuador die je gezien moet hebben in je leven.

De Galápagoseilanden

Veel mensen weten niet dat de Galápagoseilanden een onderdeel uitmaken van Ecuador. Deze eilanden zijn al jaren het groeien in populariteit door de ongerepte natuur, prachtige uitzichten en betaalbare prijzen. Het weer is er heerlijk en je zicht wordt voorzien van een straalblauwe zee. De Galápagoseilanden geeft een thuis aan dieren en planten die nergens anders in de wereld gevonden kunnen worden, hierdoor staan de eilanden op het UNESCO Werelderfgoed.

Alles voor vulkaanliefhebbers

Als jij houdt van vulkanen dan moet Ecuador op je lijstje staan. Rondom de hoofdstad Quito liggen al veertien verschillende vulkanen. Ook ligt in het midden van Ecuador de hoogste actieve vulkaan ter wereld, namelijk: de Cotopaxi. De Cotopaxi is 5897 meter hoog en is daarmee niet eens de hoogst gelegen plek van Ecuador! De hoogste plek is de berg genaamd Chimborazo. De Chimborazo is 6310 meter hoog. Wanneer men meet vanuit het middelpunt van de aarde is dit de hoogste berg ter wereld. Ongeveer 2000 meter hoger dan de Mount Everest!

Lees ook:  Bezienswaardigheden Lelystad

Daarnaast is er ook nog de Tungurahua. We waarschuwen je wel, deze vulkaan is in recente jaren ongelooflijk actief. De stad die aan deze vulkaan ligt, Baños, is al meermaals geëvacueerd door uitbarstingen van deze vulkaan.

De Amazonejungle in Ecuador

De Amazonejungle wordt door veel mensen de long van de wereld genoemd. Hoewel maar een relatief klein gedeelte van deze jungle in Ecuador ligt, is het alsnog een goed idee om deze te bezoeken met een gids. Het gedeelte van de Amazonejungle wat in Ecuador ligt is verrassend goed bereikbaar en toegankelijk voor reizigers. We raden ten strengste af om in je eentje door de Amazonejungle heen te reizen en dit enkel met een vertrouwde gids te doen. Het is een paar uur varen tot je aankomt in het jungle gedeelte, maar je zult deze ervaring nooit meer vergeten in je leven.

Ben je nog opzoek naar andere goedkope bestemmingen buiten Europa? Bekijk dan onze blog over 10 goedkoper vakantiebestemmingen buiten Europa, of onze blog over de bezienswaardigheden in Egypte!

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings