Bezienswaardigheden Kameroen

22/12/2021
196
Kameroen

Kameroen is een land dat gelegen ligt in Centraal-Afrika. Het heeft 27.744989 inwoners en wordt ook wel klein Afrika genoemd. De taal die ze hier spreken is Frans en Engels. Het land zelf is een republiek met een oppervlakte van 475.650 km². Doordat de politiek in een stabiele positie is gebleven is Kameroen een land die een infrastructuur heeft weten op te bouwen. Het land wat vroeger voor de 2de wereldoorlog een kolonie van Duitsland. Deze taal is er echter niet terug te vinden of te zien. De industrie die erg belangrijk is voor Kameroen is de olie-industrie en de landbouw.

Kameroen ligt naast Nigeria, Tsjaad, centraal Afrikaans republiek, Ndjamena en Equatoriaal-Guinea. Het is een bestemming waar veel culturen bij elkaar komen met een prachtige natuur. Er liggen Savannen in het Noorden van het land en in het binnenland vind je prachtige Regenwouden. Daarnaast ligt de Atlantische oceaan in het zuiden waar prachtige zandstranden zijn te vinden. Elke streek van Kameroen heeft zo zijn eigen natuur en eigen dierenwereld. Er liggen daarom ook zes nationale parken waar de flora en de fauna beschermd worden. Kleurrijke feesten met maskers en kostuums en dansers kun je niet missen in Kameroen.

Lees ook over de bezienswaardigheden die echt niet te missen zijn in Madagaskar.

Straat in Kameroen

Bossen

In Kameroen zijn grote Amazone gebieden te vinden. Veel mensen willen deze gebruiken om van het hout materiaal en spullen te maken. Het maken van houten producten en artikelen zijn erg duurzaam en passen bijna overal bij. Ook het gebruik ervan is erg functioneel. Het goed omgaan met hout is daarom erg belangrijk. Ook wandpanelen van hout zijn gemaakt van echt hout. Dit is erg mooi en natuurlijk en duurzaam voor in huis.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Marrakech

Toch moet je op letten dat het hout uit een goed gebied komt. Je wilt natuurlijk niet dat dit hout afkomstig is uit een gebied dat beschermd is. Net als de Amazone gebieden in Kameroen zijn deze erg beschermend. Het zijn een van de meest bedreigde gebieden op heel de aarde. Het Congobekken is namelijk de plek na de Amazonebekken dat het grootste aaneengesloten tropisch regenwoud is van heel de wereld. Het heeft maar liefst een oppervlakte van 200 miljoen hectare waar jaarlijks 1 miljoen hectare van verdwijnt door ontbossing.

Mount Cameroon

De bekendste bezienswaardigheid van heel Kameroen is de Mount Cameroon. Dit is een super hoge berg, maar niet zomaar een berg. Het is een vulkanische berg van 4040 meter hoog en ligt in het zuidwesten van Kameroen. Bewoners van Kameroen zien dit als een belangrijk symbool van het land. De vulkanische berg barst ook regelmatig wel eens uit. De laatste uitbarsting was in 2012. Ben je een echte wandelaar en wil je deze berg beklimmen en op lopen dan mag je gerust rekenen van 4 dagen lopen. Tijdens deze wandelingen loop je door een gevarieerd landschap van bossen tot lavavelden. Er leven hier dieren als apen en bosolifanten.

Limbe

Het gezellige stadje van Kameroen is Limbe. Hier komen veel toeristen vanwege de prachtige baai en de geschiedenis die er nog heerst van de koloniale tijd. Het is een stadje waar je uit je dak kan gaan door te feesten, maar ook een stadje om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Dit door het lekkere strand dat aanwezig is. Ook is hier een opvanghuis die je kunt bezoeken. Dit opvanghuis vangt verweesde dieren op uit de natuur, zoals gorilla’s, bavianen, chimpansees en andere soorten apen. Daarnaast is de botanische tuin genaamd Limbe Botanic Garden een van de oudste tuinen van heel Afrika. Het is opgericht in 1892 om te experimenteren met rubber, cacao en koffie.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Kerkrade

Waza National Park

Het Waza nationaal park is een plek waar je kan genieten van de natuur en de dieren die in Kameroen leven. De big 5 kan je hier wel eens tegemoet komen. De Afrikaanse olifant, een leeuw, een nijlpaard, een giraf, gorilla’s en noem het maar op. Het is een echte beesten wereld. Het park heeft een oppervlakte van 1700 km² en is te bezoeken van maart tot mei. Ook is het hier heel erg warm waardoor dieren zich vaak bij drinkplaatsen bevinden. Hierdoor heb je meer kans om ze te zien zonder ze echt te storen.

Ekom-Nkam waterfalls

De Ekom-Nkam watervallen zijn erg bekend door een film genaamd Greystoke. Wellicht dat je deze ook hebt gezien en het wel herkend. The Legend of Tarzan komt uit 1984 en is nog altijd een van de meest bekende films onder de nieuwe generaties. De waterval is 82 meter hoog en bevindt zich bij het gebied Melong.

Yaoundé

Yaoundé is de hoofdstad van Kameroen, maar niet de grootste stad. De stad ligt op een heuvel in het westen van Kameroen. Ook hier heb je verschillende kleine bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen. Het is een belangrijke economische stad voor Kameroen met een gemiddeld klimaat van 25 graden. Er zijn veel markten, parken, musea en traditionele kunsten en ambachten.

Lees hier ook over de prachtige bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings