4 mooie bezienswaardigheden in Zuid-Afrika voor de natuurliefhebber

26/02/2023
93
analkugeln

Zuid-Afrika is het land van de enorme diversiteit, maar bovenal is het land waar je ook komt ongelofelijk mooi. Van dichte bossen, ruige bergketens en een mediterraan landschap met wijngaarden tot een woestijn met uitgestrekte savannes waar je de Big Five kunt spotten: Zuid-Afrika heeft het allemaal. Wist je dat Zuid-Afrika een wereld in een land genoemd wordt? Dat is dus niet voor niets. Ontdek alle schoonheid van Zuid-Afrika en geniet ook van de rijke cultuur van dit land. Welke bezienswaardigheden mag jij niet overslaan als je in Zuid-Afrika bent? In dit blog vertellen we je meer.

Tafelberg

De Tafelberg is een bezienswaardigheid die enorm populair is en die je zeker niet mag overslaan. Deze berg is verbonden met Kaapstad en wordt gezien als een van de meest karakteristieke plekken van het land. Sta je boven op de Tafelberg? Dan kun je uitkijken over de hele stad. Geen zin om naar beneden te lopen? Dan kun je naar beneden gaan met de kabelbaan. De Tafelberg moet je zeker hebben beklommen als je in Zuid-Afrika bent geweest.

tafelberg zuid afrika

Tuinroute

Ook de Tuinroute mag je zeker niet overslaan. Dit is een route langs de hele groene kuststrook van de Kaap. Deze route ligt tussen de langgerekte bergketens en de zee in en daardoor zijn hier het hele jaar door bloemen in bloei. Dit gebied is prachtig en moet je zeker gezien hebben. Ook gaat dit gebied door verschillende landschappen, waaronder uitgestrekte rotsachtige omgevingen en een lange uitstrekkende savanne.

Kruger Park

Iets wat bij veel mensen hoog op het lijstje staat: Kruger Park. Dit park mag je zeker niet missen. Het is het bekendste natuurpark ter wereld. Ga hier de Big Five spotten: leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden. Geniet van de diverse natuur die bestaat uit savannes, bossen, rivieren, maar ook bergen en spot naast de Big Five ook een hele hoop andere wilde dieren zoals giraffen, zebra’s, nijlpaarden en hyena’s. Ook kun je in dit nationale natuurpark heerlijk overnachten. Je hebt hier verschillende opties voor zoals lodges en hotels, maar de echte avonturiers kunnen zelfs midden in de natuur overnachten. Neem bijvoorbeeld analkugeln mee en geniet van al het moois dat de natuur in Kruger Park te bieden heeft.

Lees ook:  De grootste toeristische attracties van Parijs
kruger park zuid afrika

Robbeneiland

Wil je een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika zien? Bezoek dan Robbeneiland. Dit is de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar lang vast zat. Ontdek Robbeneiland met een boot- en bustour inclusief een rondleiding door de gevangenis en leer meer over het apartheidsverleden van Zuid-Afrika.

analkugeln

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings