accountant maastricht
maastricht


In het zuidelijke deel van de provincie Limburg vind je de provinciale hoofdstad Maastricht. In de sfeervolle binnenstad druipt het Bourgondische leven er van af. Niet voor niets heeft de stad daarom een bijzondere aantrekkingskracht op toeristen van binnen- en buitenland. Stedentrippers die een paar dagen van Maastricht willen genieten, hebben om die reden een ruime keuze aan hotels. De meeste hotels zijn hier zelfs op ingericht, waardoor er een aantal bijzondere hotels zijn ontstaan. Alleen al om die te bezoeken, is reden genoeg om af te reizen naar het diepe zuiden.

 

 

St. Servaasbasiliek
Stadhuis

Het Vrijthof

Dit is zonder twijfel het mooiste plein van Maastricht en de St. Servaasbasiliek is hier aan gelegen. Vele heiligen en helpers van deze voormalige kerk en de parochiekerk St. Jan in de buurt woonden in het verleden in de vele huizen, die om dit plein zijn gelegen. Vandaag de dag dient het Vrijthof als bruisende hart van Maastricht en worden er niet voor niets regelmatig evenementen georganiseerd, denk aan carnaval en Magisch Maastricht met zijn beroemde kerstmarkt. Daarnaast zorgen de vele horecagelegenheden voor Bourgondische gezelligheid. Een accountant in Maastricht zou hier zonder twijfel in een pand gevestigd zijn.

St. Servaasbasiliek

Deze adembenemende basiliek is gebouwd bovenop het graf van de eerste bisschop van Maastricht, St. Servaas. Sinds 1985 wordt, door paus Johannes Paulus II, de kerk benoemd tot basiliek. De meest recente verbouwingen en restauraties dateren hier kort voor, in 1980. Als je de buitenkant al indrukwekkend vindt, moet je zonder twijfel de binnenkant ook bekijken. De prachtige ramen, waarin de bisschoppen van Maastricht zijn verwerkt, zijn alleen al de moeite waard om de basiliek te bezoeken. Daarnaast maken de orgels en vele klokken de basiliek tot een uniek en zeer bijzonder bouwwerk.

Boekhandel Dominicanen

In de eeuwenoude Dominicanenkerk vind je sinds het najaar van 2006 de bijzondere boekhandel Dominicanen. Maar liefst 200 jaar geleden verloor de kerk haar geestelijke functie en deed ze sindsdien dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel. Hierdoor hebben vele Maastrichtenaren bijzondere herinneringen aan dit prachtige gebouw, waardoor haar rijke historie nog steeds voelbaar is. Een wandeling door de Dominicanenkerk is een ervaring op zich en het is niet voor niets dat dit de mooiste boekhandel van de wereld wordt genoemd.