Bezienswaardigheden in Roermond

02/11/2021
160
bus huren maastricht

Roermond is een grote stad in het midden van de provincie Limburg. In Roermond komen de Roer en de Maas samen. De naam Roermond komt van Ruregemunde. Het verwijst naar de rivier de Roer. Deze verwijst naar de Keltische-Germaanse watergodin genaamd Rura. In Roermond leeft een bourgondische levensstijl met vele hotspots. De binnenstad bestaat uit veel winkeltjes en restaurantjes met een historische geschiedenis. Je vind er veel monumentale gebouwen en monumenten. De stad wordt ook wel eens de stad van Pierre Cuypers genoemd. Dit omdat de stad veel invloeden bevat van meneer Cuypers. Hij was een rijkbouwmeester die erg beroemd was in Roermond rond de jaren 1827 en 1921. Hij bedacht gebouwen, zoals kerken. Een kerk als de Munsterkerk in Roermond. Daarnaast ontwerpt hij meubels en allerlei verschillende kunst objecten. Hij woonde in Roermond en overleed in 1921. Daarom dat er ter ere van hem een standbeeld is gemaakt naast de munsterkerk. Woon je nu bijvoorbeeld in Maastricht of een andere plek in Limburg en ben je op zoek naar een leuke woonlocatie? Dan is Roermond zeker een stad om over na te denken. Heb je besloten om te verhuizen? Je kunt een bestelbus huren in Maastricht om gemakkelijk al je spullen te vervoeren naar een andere locatie. Wie wilt nauw niet in Roermond wonen! Hieronder staan bezienswaardigheden die je moet gezien hebben in Roermond.

busje huren maastricht

Designer Outlet Roermond

Het Designer Outlet in Roermond is erg bekend onder de Nederlanders, maar ook onder de Belgen en sommige Duitsers. Het is een centrum dat ontworpen is door het Brits bedrijf McArthurGlen. Hier zijn meer dan 200 internationale designmerken te vinden voor de liefhebbers van winkelen en merken. Het ligt net gelegen buiten de binnenstad en is geopend in November in 2001. Dit populaire winkel centra heeft per jaar ruim 8 miljoen bezoekers en is een van de meest bezochte plekken in Nederland. Winkels die je hier kunt verwachten zijn Gucci, Prada, Polo Ralph Lauren, Burberry, Jimmy Choo, Armani, Nike, Kenzo, Guess, Karl Lagerfeld en nog veel meer. Het is een succesvolle outlet van Europa tot wel 70% korting. Parkeren is mogelijk bij het outlet centrum zelf. Een dag ticket kost hier 4 euro. Het is geopend van 10.00 tot 21.00 en in het weekend van 9.00 tot 21.00. In het weekend is het meestal wel erg druk. Kom je van Maastricht en zoek je een andere leuke stad om te winkelen? Ga dan naar Roermond.

Lees ook:  Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Munsterkerk

Deze kerk wordt ook wel genoemd tot Onze Lieve Vrouwen Munsterkerk. Deze naam is afkomstig van het Latijns monasterium. Dit betekent klooster. Het was dus vroeger een abdijkerk in de laat romaanse stijl die tot de Rijnlandse romaanse groep behoort. De kerk is gebouwd als onderdeel van een vrouwenabdij.

bestelbus huren Maastricht

St. Christoffelkathedraal

Dit is de kathedraal van het bisdom van Roermond. Het is een gotische kerk. De kerk is gebouwd om een oude kerk buiten de stad van Roermond toen destijds te vervangen. Hier bevinden zich gebeurtenissen plaats als priesterwijdingen en installatie van nieuwe bisschoppen. De kerk heeft in de tweede wereldoorlog veel schade opgelopen en is na de oorlog herbouwd. Na nog een aardbeving in Roermond is de kerk nog eens herbouwd geworden en is de kathedraal opnieuw heringericht en gerenoveerd. Hiermee zijn ze geëindigd in 2016.

bestelbus huren in Maastricht

De Grote Markt

De markt van de binnenstad Roermond is een groot plein waar meerder starten van de binnenstad op uitkomen. Hier bevinden zich ook diverse monumentele panden als het stadsheuis en de St. Christoffelkathedraal. Hier bevinden zich markten en jaarlijkse evenementen, zoals de Taptoe en bevrijdingsfestivals. De markt bevindt zich hier iedere woensdag en zaterdag. Ook zijn hier terrassen te vinden waar je even kunt gaan zitten en heerlijk kunt genieten van wat drinken of eten. Het ligt erg centraal waardoor ook alle monumentale plekken op loopafstand zijn te bereiken.

bestelbus huren in Maastricht

Het Cuyperhuis

Dit is een museum gevestigd in het voormalige huis van de architect Cuypers. Eerst was dit het stedelijk museum, maar in 2001 is dit opgesplitst in drie gedeelten. Deze delen zijn verdeelt in het Cuyperhuis, het historiehuis en de collectie moderne kunst. Objecten die je kunt verwachten zijn zeldzame puncteermachines, oude gereedschappen, tekeningen van diverse ontwerpen, oude beelden en meubelstukken. Het stadshuis is in 1399 gebouwd en werd in 1554 verwoest door een grote brand. Jaren later hebben ze dit weer herbouwd tot het gebouw van nu. Wat erg bijzonder is, is dat elke dag rond een uur of 12 de klokken van de kroon op het stadshuis gaan ronddraaien. Het staat symbool voor het historische en stedelijke karakter die Roermond heeft.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Bergen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings