In Maastricht ben je toerist in eigen land

10/03/2021
98
Eten bestellen maastricht

Maastricht, een altijd gezellig bourgondische stadje. Hier kun je genieten van de sfeer in de grote binnenstad omringt door een stromende maas. Overal waar je loopt zie je meeuwen vliegen. In Maastricht kun je echt op vakantie in eigen land. En als je je dan toch al in de vakantie sferen begeeft wil je ook lekker de toerist uithangen. In deze blog lees je meer over de hotspots van Maastricht

Een ongewone boekhandel

Je zult wel denken, een boekhandel? Waarom zou ik naar een boekenhandel gaan als er zoveel meer moois te vinden is in Maastricht. Want zelfs als je helemaal niet geïnteresseerd bent in boeken is het toch echt een bezoekje waard. Deze boekenhandel is namelijk gelegen in de oude dominicanenkerk. Ruim 200 jaar geleden is het gebouw haar functie verloren en kwam het leeg te staan. Vervolgens werd de leegstaande kerk gebruikt voor winkels, maar sinds 2006 is Selexyz (een boekenwinkel) gevestigd in deze mooie kerk. Je kunt dus neuzen tussen allerlei interessante boeken en daarbij genieten van de prachtige architectuur. In de kerk is zelfs een klein brasserietje waar je een goede bak koffie kunt krijgen met een lekker stukje taart of vlaai.

Lees ook Bezienswaardigheden Lelystad

Eten bestellen maastricht

Theeleuten bij Tea Zone

Ben je even toe aan een welverdiende pauze tussen al het shoppen door? Dan moet je zeker even plaats nemen bij Tea Zone. Deze winkel is een van de mooiste en vooral grootste theewinkels van heel Nederland! Je kunt hier kiezen uit maar liefst 130 verschillende theesoorten! Naast dit grote assortiment heeft de winkel ook een eigen tuintje waar je kunt genieten van een heerlijk kopje thee, hier moet je wel even naar vragen bij binnenkomst want om bij de tuin te komen met je via een zijdeur naar achter. Is het super warm weer, pak dan een verfrissende ijsthee. Heerlijk!

Lees ook:  10 redenen om Nieuw-Zeeland te bezoeken

Eten bestellen in Maastricht

Even genoeg gehad van het rondslenteren door de drukke winkelstraten? Eten bestellen in Maastricht is de beste manier om de dag heerlijk lui af te sluiten. Je hebt het toch verdiend na een intensieve dag wandelen? Eten bestellen in Maastricht is heel makkelijk, er zijn namelijk onwijs veel restaurants die afhaal en bezorg menu’s aanbieden. Maar welke zijn nu het aller beste om eten te bestellen in Maastricht?

Bekijk ook Bezienswaardigheden in Maastricht

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings