Bezienswaardigheden Lelystad

06/06/2023
222

Lelystad is misschien niet zo oud en historisch als Amsterdam, maar staat wel symbool voor de ontwikkeling van de provincie Flevoland. De stad is dan ook zeker eens de moeite waard. Wat je er zoal kunt doen? Je leest hieronder enkele leuke tips.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Houd je van vliegen? Dan ben je in het Aviodrome helemaal op je plek. Zelfs als je er niks mee hebt, kom he allerlei interessante dingen te weten over de luchtvaart. Het museum beschikt over meer dan 100 vliegtuigen waaronder vliegtuigen van Fokker, Douglas en Boeing. Daarnaast vind je er veel attracties die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Bezoek bijvoorbeeld het filmtheater in het museum, neem plek in de vluchtsimulator of ga kijken op het uitkijkplatform dat vroeger door Schiphol werd gebruikt als noodtoren.

Wandeling langs het water en de haven

In Lelystad kun je ook prima wandelen omdat er goed wordt omgegaan met het beheer van de openbare ruimte, bijvoorbeeld als je even klaar bent met winkelen en een rustiger plekje wilt opzoeken. Wandel bijvoorbeeld over de Oostvaardersdijk of breng een bezoekje aan de Batavia jachthaven en de Stedenmaegt. Zo’n wandeling is ook leuk als je een glimp wilt opvangen van hoe het leven er daar uitziet: zou jij jezelf ook al zien varen op een van de boten die er aangemeerd liggen?

bezienswaardigheden lelystad

Voor de shoppers: Bataviastad

We zouden allemaal wel eens een mooi item van een designermerk willen dragen, toch? Maar we weten ook dat dat financieel gezien niet altijd mogelijk is. In dat geval zijn outletcentra zoals Bataviastad een leuke uitkomst, want hier worden designeritems verkocht tegen een fikse korting. Er zijn in dit gedeelte van de stad genoeg winkels dus je krijg er makkelijk een dagje.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Padua

Maak een tochtje over het water

Behalve wandelen lángs het water kun je natuurlijk ook een tochtje maken over het water. Huur bijvoorbeeld een bootje zodat je naast Lelystad ook de rest van de omgeving kunt verkennen.

Activiteiten in Flevoland

Heb je Lelystad helemaal verkend? Dan is het tijd om de rest van de provincie nog wat nader te leren kennen. Op een zonnige dag kun je bijvoorbeeld het strand van Zeewolde bezoeken of nog een uitstapje maken naar Almere, een andere bekende stad in Flevoland.

Meer weten over activiteiten in andere steden zoals Emmen en Maastricht? Je vindt de beste tips op onze pagina.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings