Bezienswaardigheden in Emmen

11/12/2021
97
tandarts reclame

Nederland is zo’n mooi land. Er is genoeg te doen in ons kleine kikkerlandje. Veel mensen zullen denken dat de Randstad met steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de place to be is. Het tegendeel is echter waar. De provincie is dé plek waar nog veel Nederland is zoals het er 20 jaar geleden ook uitzag. Denk bijvoorbeeld aan gebieden zoals Zeeland, Limburg en Groningen waar mensen al jaren volgens dezelfde principes leven. In deze ongerepte gebieden vind je mooie natuur en de Nederlandse cultuur terug. Bovendien vind je op deze plekken veel streekproducten en items kenmerkend voor deze streek. Hier leer Nederland pas echt kennen. Dat doe je niet in de steden want daar is het al veel geïnternationaliseerd. Nederland vind je terug in de provincie. Een goede voorbeeld provincie is Drenthe. Hier vind je de rust terug en bovendien kun je in een stad zoals Emmen genoeg beleven.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wie Emmen zegt, zegt natuurlijk de Dierenpark Emmen. Inmiddels is de naam van het Dierenpark gewijzigd in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Naast de naamswijziging is de semi-stadsdierentuin flink op de schopgenomen. Er hebben grote veranderingen in het park plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan de komst van twee achtbanen en een safaritour. Het gehele park is opnieuw ingericht en je kunt zien dat men met name in het overdekte gedeelte van de rondvaart een hele nieuwe wereld is herrezen. Zoals de Zoo al op haar eigen website aangeeft maak je een wereldreis in één dag. Deze slogan klopt helemaal aangezien allerlei dieren uit verschillende windstreken voorgeschoteld krijgt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zeeleeuwen, stokstaartjes, olifanten, ijsberen en nog veel meer. Voor kinderen is Wildlands Adventure Zoo Emmen het ideale dagje weg. De afstanden in het park zijn niet zo groot. Dit zorgt ervoor dat zelfs de kleinste kinderen kunnen genieten van deze wonderbaarlijke dieren. Een punt aandacht is overigens de vlindertuin. Deze is echt fantastisch ingericht. Er vliegen in vergelijkingen met andere vlindertuinen in Nederland enorm veel vlinders rondt. Overal waar je kijkt komen zo voorbij in de mooiste kleuren. Wildlands Adventure Zoo Emmen is een avontuur voor iedereen!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in 's-Hertogenbosch
Wildlands Zoo Emmen

Het centrum van Emmen

In het centrum van Emmen is genoeg te beleven. Zo zijn er verschillende tentjes waar je wat kunt eten en daarnaast zijn er ook genoeg winkels. Het centrum van Emmen wordt ook wel de Vlinderstad genoemd. De invloed van de dierentuin die aan de rand van de stad ligt is duidelijk merkbaar. In het centrum van de stad vind je diverse verwijzingen naar de dierentuin terug. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken van verschillende dieren zoals giraffen en neushoorns. Daarnaast zijn er ook afbeeldingen van dieren te vinden op de reclamezuilen die soms ook een tandarts reclame bevatten. In het centrum van de stad vind je bovendien ook het Atlas theater. Met in totaal 820 zitplaatsen kunnen er veel mensen een voorstelling bekijken. Daarnaast zijn er ook zalen met 300 zitplaatsen of 1000 staplaatsen. Het aparte van dit gebouw is dat het tevens dient als ingang voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. Mensen die dus eerst naar de dierentuin gaan kunnen vervolgens iets gaan eten in het centrum en de dag afsluiten in het theater. Zo heb je een mooie dag Emmen erop zitten!

Hunebedden en de Hunebed Highway

Een bezoek aan de provincie Drenthe en de stad Emmen kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder een bezoek aan de Hunebedden. Deze zijn te vinden door de hele provincie. In totaal zijn er zo’n 39 locaties waar men als bezoeker ook echt goed bij kan komen. Alle Hunebedden hebben een code ontvangen. Zo is het mogelijk om de diverse Hunebedden uit elkaar te houden. Deze codes beginnen bij D1 en lopen vervolgens door tot aan D54. Een Hunebed is niet zomaar een hoopje stenen. De Hunebedden diende als een graftombe. Onder deze Hunebedden vond men dan vaak ook spullen die een overledene met zich mee kreeg in het graf. De bouw van een Hunebed is zeer interessant aangezien men in de tijd waarin deze gebouwd zijn nog niet beschikte over kranen of dergelijke hulpmiddelen. Via een innovatieve manier van werken was het uiteindelijk mogelijk om deze zware stenen die vaak door de ijstijden hier terecht waren gekomen te verplaatsen. Als je dan toch de Hunebedden bezoekt dan is het ook aan te raden om een bezoek te brengen aan de Hunebed Highway. Deze snelweg is ter promotie van de provincie Drenthe omgedoopt tot Hunebed Highway. De wegbewijzering van de snelweg is gehele in de Amerikaanse Highway stijl.

Lees ook:  Bezienswaardigheden voor wijnliefhebbers in de Dordogne
Hunebed Emmen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings