makelaar Venlo
makelaar Venlo

Venlo, ook wel de groene stad aan de Maas genoemd. Het is een stad in Noord-Limburg waar je enorm veel monumenten kunt bezichtigen. Naast de historische gebouwen zijn er nog genoeg andere dingen te zien en beleven in Venlo; kunst, cultuur, activiteiten en winkels. In deze blog vertellen wij je meer over deze levendige stad!

Kunst en cultuur

Oude gebouwen en monumenten maar ook genoeg nieuwe concepten: Venlo heeft het beide! Er is genoeg te bewonderen uit de Romeinse tijd en de eeuwen erna, voornamelijk in renaissancestijl. Zo is bijvoorbeeld de kerktoren Sint-Martinusbasiliek uit 1953 gesneuveld tijdens de oorlog, deze is daarom weer opnieuw opgebouwd. Ook is het stadhuis van Venlo op de markt monumentaal. Daarnaast ligt in Venlo Het Romerhuis uit 1521, deze moet je zeker gezien hebben!

 

Venlo Centrum
Venlo

Activiteiten

Wanneer je in Limburg bent moet je natuurlijk een echte Limburgse proeverij meemaken. Of dit nou een wijn of bier proeverij is, beide leuk! De Hertog Jan brouwerij ligt in Arcen en bij dit bezoek krijg je een rondleiding door de brouwerij. Arcen zou je ook nog kunnen bezoeken door middel van een tocht met de Maashopper. Dit is een schip dat vaart over de maas tussen Venlo en Arcen, de rit duurt ongeveer een uur. Het Limburgse Museum is ook populair, het hét museum van de stad. Het is geschikt voor jong en oud en helemaal niet alleen interessant voor de Limburgers. Je komt hier meer te weten over de cultuur van Limburg. Daarnaast exposeert het Museum van Bommel van Dam vooral Nederlandse kunst. Het Museum is het afgelopen jaar verbouwd en verwacht komende zomer weer zijn deuren te (her)openen! Voor kinderen zijn er ook nog genoeg andere activiteiten zoals de binnenspeeltuin Speelfabriek en de Kasteeltuinen in Arcen. Het pretpark Toverland ligt net buiten Venlo en is ook ideaal voor kinderen. 

Winkelen

De binnenstad van Venlo is in 2013 bekroond tot de Beste Binnenstad, hoe leuk! Venlo is nog steeds een van de gezelligste winkelsteden van Limburg. Op het Nolensplein is een wekelijkse markt en op de Maasboulevard liggen genoeg leuke (boetiek) winkels en speciaalzaken. Daarnaast liggen hier ook de leukste terrassen aan de haven. Leuk om te weten: aan de noordzijde van de stad liggen veel Duitse winkels! Wanneer je toch in de buurt bent kun je ook een bezoekje brengen aan het designer outlet in Roermond, dit is een centrum met zo’n 150 merkwinkels!

Makelaar Venlo

Ben je helemaal enthousiast na je bezoek aan Venlo of zelfs al na het lezen van deze blog en wil je graag verhuizen naar Venlo? Neem dan contact op met een makelaar Venlo! Als je op het internet makelaar Venlo intoetst vind je genoeg verschillende makelaars die je kunnen helpen met jouw droomhuis in Venlo!

Lees ook:  De leukste bezienswaardigheden in Tilburg