Bezienswaardigheden in Geleen

28/12/2022
155
Bezienswaardigheden in Geleen

Geleen is een prachtige dorpskern met hotspots om te ontdekken op korte afstand. Vind jij jezelf in de regio en wil je weten wat de bezienswaardigheden in Geleen en omgeving zijn? Dan ben je hier op de juiste plek. Wanneer je de omgeving wilt gaan ontdekken zijn er een paar bezienswaardigheden die je écht niet mag missen. We hebben deze niet te missen locaties voor jou op een rijtje gezet!

De markt in Sittard

Op een steenworpafstand van Geleen licht de oude stadskern van Sittard-Geleen! Hier kan gewinkeld worden, genoten van een prachtig stadsbeeld én heerlijk gegeten en gedronken worden. Allemaal gecombineerd met de Limburgse bourgondische levensstijl. Van sushitenten tot speciaalbier barretjes, deze prachtige stadskern heeft alles! Benieuwd naar andere dingen die je in Sittard specifiek kunt doen? Bekijk hier onze post over bezienswaardigheden in Sittard!

Het Asbroekbos

Dit gebied, van zo’n 70 hectare, ligt westelijk van Geleen. Als je een natuurfanaat bent dan mag deze écht niet missen in je bezienswaardighedenlijstje! Het Asbroekbos is officieel opgenomen als natuurgebied en wordt daarom ook beschermd door de vereniging van natuurmonumenten. Hierdoor kan je een stukje ongerepte natuur ervaren en het drukke leven van de stad voor eventjes achter je laten. Deze mentale rust is onbetaalbaar, een 100% aanrader van ons aan jou!

Maasmechelen Village

Deze ligt iets uit de buurt van Geleen, maar als je een auto hebt ben je er in 20 minuten. Wanneer jij of je medereizigers shopfanaten zijn dan moet je een keer naar Maasmechelen Village zijn geweest. Er zijn winkels voor elk budget en eten of drinken is ook zeer zeker mogelijk. Er zijn meer dan 100 winkels en in totaal vier restaurants. Zowel in de winter als in de zomer is dit een uitstekende keuze! Klik hier ook voor de bezienswaardigheden te leren rondom Weert!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Utrecht

Kasteel Limbricht

Op nog geen 10 minuten rijden van Geleen ligt Kasteel Limbricht. De huidige versie van het kasteel komt uit 1630, maar de voorganger daarentegen was al gebouwd in de middeleeuwen! Naast geschiedenisfanaten zullen mensen die van bourgondisch leven houden óók een geweldige dag hebben hier. Kasteel Limbricht is namelijk ook toegankelijk voor borrelen, heerlijk eten, feesten en zelfs bruiloften!

We kunnen ons voorstellen dat je, na deze bezienswaardigheden te lezen, in of in de buurt van Geleen wilt wonen! Daarom hebben wij hier een link gezet naar een makelaar in Geleen om jouw droom waar te maken!

Wil je meer bezienswaardigheden zien van Limburg? Klik dan hier.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings