Bezienswaardigheden rondom Weert

05/12/2022
302
Bezienswaardigheden Weert

De stad Weert bevindt zich in het noorden van de provincie Limburg en heeft zijn eigen gemeente. Ga jij een weekend weg naar of in de buurt van Weert en ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden rondom de stad? In dit artikel gaan wij verder in op alle dingen die je kunt ondernemen tijdens een weekendje weg.

Het Klimbos

Wil je liever iets avontuurlijks ondernemen, dan is het Klimbos in Weert de ideale optie voor jou. Deze locatie is leuk voor alle leeftijden, er is hiervoor dan ook geen leeftijdsgrens. Wel dien je fysiek in staat te zijn het parcours af te leggen en zijn dichte schoenen verplicht.

Als eerste leg je een oefenparcours af en krijg je de nodige veiligheidsinstructies. Hierna kun je beginnen aan één van de vier parcoursen die het Klimbos heeft. Elk parcours heeft andere hindernissen en hangen op verschillende hoogtes. Het kan zomaar zijn dat je begint op 4 meter hoogte en eindigt op 9 meter.

Kortom; er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden rondom Weert. Of je nu liever iets actiefs, cultureels of ontspannens onderneemt, rondom de stad Weert is genoeg qua activiteiten en bezienswaardigheden te vinden.

Het witte stadje Thorn

Een van de leukste plaatsjes in Limburg is het stadje Thorn. Thorn staat bekend om de witgeschilderde huisje, de authentieke straten, monumentale panden en de Abdijkerk. Voor 800 jaar lang was Thorn een klein vorstendom waarin 33 vorstinnen de baas waren. Ook had het stadje haar eigen munt.
De reden waarom de huizen in Thorn wit zijn is opmerkelijk. Toen de Fransen Thorn binnenvielen deden ze de hoogte van de belasting baseren op de grootte van de ramen. Arme bevolking metselde om deze reden hun ramen dicht en kalkte te muren wit om zo de achtergebleven littekens van armoede te verbergen. Meer over dit verleden kun je te weten komen in het museum.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Montecatini Terme
Bezienswaardigheden Weert

Locaties met jacuzzi in Weert

Ben jij iemand die wel houdt van een dagje welness en ben je hiervoor op zoek naar een plek met een jacuzzi in Weert? Op één uur afstand heb je thermaal bad Arcen. Zoals de naam al doet vermoeden beschikken ze hier over een thermaal bad en hebben ze een stoombad en sauna. Ook kun je verschillende behandelingen en massages krijgen.
Op 40 minuten afstand en iets zuidelijker ligt Bluewelness Sittard. Dit is een luxueus welness en beauty resort waar je alle elementen kunt vinden die leiden tot een dagje ontspanning. Daarnaast kun je na een dag welness nog een tripje maken naar het centrum van Sittard of voor omgeving Geleen gaan!. Lijkt Sittard jou interessant klik dan hier; bezienswaardigheden in Sittard. Anders kan je hier nog kiezen voor de bezienswaardigheden in Geleen! Beide locaties zijn een ideale optie voor wanneer je op zoek bent naar een plek met jacuzzi nabij Weert.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings