Bezienswaardigheden in Midden-Limburg

30/05/2023
343
bezienswaardigheid midden-limburg bos

Midden-Limburg heeft veel te bieden voor een dagje of zelfs weekend weg. Onder Midden-Limburg vallen de gemeenten Nederweert, Weert, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren. Uit deze gemeenten halen we de bekendste plekken met bezienswaardigheden die niet op jouw lijstje mogen ontbreken. Lees hieronder de bezienswaardigheden in Midden-Limburg.

Het witte stadje Thorn

In het centrum van Thorn, ook wel de oude kern genoemd, zijn (bijna) alle huizen wit. Vandaar dat Thorn ook wel het witte stadje wordt genoemd. De huizen zijn wit omdat de Fransen in 1794 belasting invoerden, waardoor alle inwoners van Thorn hun huizen wit schilderden. Op de dag van vandaag zijn de huizen nog steeds wit! Je kunt door de stad slenteren en langs winkels en terrasjes lopen. Een aanrader is om naar de Abdijkerk te gaan als je meer wilt weten over de geschiedenis van Thorn.

Designer Outlet Roermond

In Roermond ligt Designer Outlet Roermond waar je een dagje kunt shoppen. In het Designer Outlet heb je verschillende soorten lifestylemerken, waaronder Prada, Michael Kors, Nike, Guess en nog veel meer. De reden dat het altijd zo veel wordt bezocht is omdat de designerkleding die je daar koopt wordt verkocht met veel korting. Zo shop je een hele nieuwe garderobe voor een lage prijs. Daarnaast zien de winkels er heel mooi uit en wandel je zo een aantal uur door het park.

Nationaal park de Meinweg

Net achter Roermond ligt het Nationaal Park de Meinweg. Een schitterend stuk natuur van ongeveer 1800 hectare groot. In de Meinweg zijn verschillende soorten vegetatiestructuren en tot op de dag van vandaag zijn er 767 soorten planten en bomen geteld. Genoeg mooi natuur om te bekijken dus! Je kunt er ook met je hond of paard doorheen wandelen, want voor honden zijn er speciale losloopgebieden. Ook is er een restaurant bij het park waar je na je wandeling terecht kan voor een lekker bakje koffie of om te lunchen. Er zijn ook andere plekken in Limburg die te maken hebben met een verleden van mijnen. Zie daarom ook de bezienswaardigheden in Brunssum.

Lees ook:  Muziekmusea in Nederland

Klimbos Weert

Een activiteit die ook een bezienswaardigheid is in Midden-Limburg. In Weert is een duurzaam klimbos in de natuur vol met uitdagingen en uiteraard plezier. Je kunt met kinderen & volwassen ernaar toe want ze hebben verschillende soorten parcours die makkelijk en moeilijk zijn. Voor iedereen wat wils! Als je in de buurt bent kun je ook kijken om een airco te plaatsen in Weert.

Kasteel Aldenghoor

Wat Kasteel Aldenghoor bijzonder maakt, is dat je in dit kasteel ook kunt overnachten. Zo kun je je echt voelen als een koninklijk persoon die in een kasteel woont! Er zijn ook mogelijkheden om een rondleiding te krijgen door het kasteel, want het kasteel heeft een lange historie. Rond 1150 is de eerste kasteeleigenaar bekend tot 1903. Daarna waren er geen adellijke bewoners meer. Zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan en meer over deze historie te leren.

Wil je meer bezienswaardigheden lezen? Lees dan ook bezienswaardigheden in Parijs en bezienswaardigheden in Gent

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings