Bezienswaardigheden in Gent

18/07/2022
126
aluminium overkapping

Gent is een van de leukste steden om te bezoeken in België. Gent is erg sfeervol met een mooie historische binnenstad. Gent is een populaire stad door de historische gebouwen, musea en het leuke uitgaansleven. Het is het zeker waard om er enkele dagen te verblijven. Maar wat is er allemaal te doen in Gent? Hier een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen tijdens je bezoekje aan Gent.

Het Gravensteen

Ben je toe aan een stukje geschiedenis van Gent? Dan is een bezoekje brengen aan het Gravensteen een goed idee. Het Gravensteen is een burcht met veel geschiedenis gecombineerd met de sociale en politieke historie van de stad. Het is de enige waterburcht die nog is overgebleven tijdens de middeleeuwen en die nog volledig intact is. Je vindt er foltertuien en er worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Je kunt er ook voor kiezen om een audiotour of een visiotour te doen, die is ingesproken door comedian Wouter Deprez. Hij neemt je mee door de burcht op een grappige manier.

De Gras- en de Korenlei

Wil je even tot rust komen tijdens het vele lopen door de stad? De gras- en korenlei is de perfecte plek. Je kunt er genieten van een drankje op het terras, als het regent kun je natuurlijk zitten onder een aluminium overkapping of je kunt er even je voeten over de kaai. Via de Grasbrug heb je perfecte uitzicht op de Graslei. Je kunt er ook met een bootje doorheen varen. De huisjes langs de waterkant geven nog meer de historie van Gent weer.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Nijmegen
aluminium overkapping

Het Belfort

Het Belfort is niet te missen als je bent aan het genieten van de skyline op een van de beroemde torens. Het Belfort is de middelste toren. Hij bevindt zich tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Je ziet er het symbool en de mascotte van Gent, een vurige draak. Deze draak beschermt het hart van Gent vol historie. Hij symboliseert de onafhankelijkheid en welvaart van de stad.

Vegatarische restaurants

In Gent kun je natuurlijk ook heerlijk eten. Er is eten voor iedereen want er zijn namelijk tientallen vegan en vegetarische restaurants. Een stuk meer dan in bijvoorbeeld Parijs of zelfs London. Gent wordt daarom ook wel de veggiehoofdstad van Europa genoemd.

Kunst en musea in Gent

Hou je meer van historische kunst of ben je toch meer een liefhebber van moderne kunst? In Gent vind je alles. De eeuwenoude kunst en cultuur gaat in Gent samen met hedendaagse en levendige creativiteit. De kunsthal Gent is een plek voor hedendaagse kunst. In het weekend vind je er vooral beeldende kunst en doordeweeks vind je er tentoonstellingen van verschillende kunstenaren. Ook is Cargo-Art een plek voor lichtkunstenaars. Hier vind je verschillende creaties van licht en verlichting.

Naast de kunst heeft de Gentse musea ook veel te bieden. Zoek je naar seizoensgebonden kunst? Neem dan een bezoekje in het S.M.A.K. Hier worden veel tentoonstellingen getoond op internationaal niveau. Zoek je een museum dat geschikt is voor kinderen. Bezoek dan de wereld van Kina: de Tuin of het Huis. Kina staat voor Kind en Natuur. Hier leren kinderen over planten en insecten.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Ecuador

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings