De 3 beste watersport landen van Europa

Ben je niet zo van het luieren aan het strand en wil je juist een actieve vakantie? Dan is een spannende watersport vakantie iets voor jou. In Europa ben je aan het juiste adres voor speciale plekjes om te watersporten. Combineer de heerlijk warme zonnestralen met verkoelend natuurwater. In deze blog lees je over bijzondere watersportbestemmingen.  

Grote watergolven in Marokko

Als het in het noorden van Europa kouder wordt, heeft het warme Marokko de mooiste golven. Dit zorgt ervoor dat steden als Casablanca en Tanger een waar surf en kite paradijs worden. Casablanca is de meest belangrijke haven van Marokko, op maar 30 minuutjes rijden van deze stad kom je terecht in een vissersdopje Dar Bouazza. Zo kun je na het watersporten ook nog eens leuk cultuur snuiven.

Duiken in Spanje

Op de Balearen vind je een eilandgroep van vier Spaanse eilandjes: Menorca en Ibiza. Wil je duiken tussen de prachtige vissen, dan moet je een bezoekje brengen aan Menorca. In de bijzondere grotten kun je zelfs octopussen tegenkomen. Ibiza staat misschien bekend als party eiland, maar als duiker vind je in de onderwaterwereld schipwrakken, riffen en verschillende flora.

Watersport paradijs in Kroatië

Het maakt niet uit van welke watersport je houdt, in Kroatië kan het echt allemaal. Je kunt er rotsenwanden beklimmen of mountainbiken door de bossen. Watersportliefhebbers kunnen helemaal los gaan in de helderblauwe Cetina rivier of de zee. Voor rustigere activiteiten kun je lekker snorkelen in de prachtige onderwaterwereld.

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on pinterest
Share on Pinterest
Share on whatsapp
Share on WhatsApp