De 3 beste watersport landen van Europa

04/04/2021
80

Ben je niet zo van het luieren aan het strand en wil je juist een actieve vakantie? Dan is een spannende watersport vakantie iets voor jou. In Europa ben je aan het juiste adres voor speciale plekjes om te watersporten. Combineer de heerlijk warme zonnestralen met verkoelend natuurwater. In deze blog lees je over bijzondere watersport landen.  

Grote watergolven in Marokko

Als het in het noorden van Europa kouder wordt, heeft het warme Marokko de mooiste golven. Dit zorgt ervoor dat steden als Casablanca en Tanger een waar surf en kite paradijs worden. Casablanca is de meest belangrijke haven van Marokko, op maar 30 minuutjes rijden van deze stad kom je terecht in een vissersdopje Dar Bouazza. Zo kun je na het watersporten ook nog eens leuk cultuur snuiven. Klik ook hier voor onze blog over de bezienswaardigheden in Marrakech!

Duiken in Spanje

Op de Balearen vind je een eilandgroep van vier Spaanse eilandjes: Menorca en Ibiza. Wil je duiken tussen de prachtige vissen, dan moet je een bezoekje brengen aan Menorca. In de bijzondere grotten kun je zelfs octopussen tegenkomen. Ibiza staat misschien bekend als party eiland, maar als duiker vind je in de onderwaterwereld schipwrakken, riffen en verschillende flora.

Lees ook hier de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Spanje.

Watersport paradijs in Kroatië

Het maakt niet uit van welke watersport je houdt, in Kroatië kan het echt allemaal. Je kunt er rotsenwanden beklimmen of mountainbiken door de bossen. Watersportliefhebbers kunnen helemaal los gaan in de helderblauwe Cetina rivier of de zee. Voor rustigere activiteiten kun je lekker snorkelen in de prachtige onderwaterwereld.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Stockholm

In eigen land genieten van een intex zwembad

Het is natuurlijk fantastisch om heel Europa af te reizen voor de meest spannende wateren. Surfen op de grote wateren van Marokko of juist diep duiken in Spanje. Kun je niet kiezen en lijkt alles je geweldig dan is Kroatië een ideaal vakantieland. Tussen alle zwemvakanties door kun je niet op het droge blijven zitten, een intex zwembad in je achtertuin is daarvoor de oplossing. Een intex zwembad heb je zo opgezet, maar ook zo weer afgebroken. Zo hoef je je liefde voor het water niet te laten varen en heb je ook in het knusse Nederland water om in te dobberen.

Lees ook hier over de 3 mooiste campings aan het water in Europa.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings