Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje

19/06/2022
85
Rots van Gibraltar

Het zuiden van Spanje is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Met eeuwenoude steden zoals Sevilla en Malaga zijn er genoeg mogelijkheden voor leuke stedentrips. Ook voor mensen die van een auto vakantie houden is Zuid-Spanje de perfecte plek, met prachtige routes langs de kust rijd je door de leukste steden. Het zuiden van Spanje heeft ontzettend veel te bieden en er is voor ieder wat wils. Wat dacht je van het beklimmen van de berg van Gibraltar? Of een bezoek aan de rich & famous in Marbella? In deze blog lees je over de leukste bezienswaardigheden in Zuid-Spanje.

Cádiz & Huelva

We kunnen natuurlijk schrijven over de mooiste bezienswaardigheden in de Zuid-Spaanse steden zoals Malaga en Sevilla. Maar dan zijn we de zoveelste. Zuid-Spanje heeft zoveel mooie steden die vaak niet genoemd worden, daarom schrijven wij over andere parels.
Cádiz is een oude havenstad dat vrijwel direct onder Sevilla aan de kust ligt. Door zijn ligging op een schiereiland speelde het een belangrijke rol voor Spanje in de 18e eeuw bij de handel met de nieuwe wereld. Cádiz wordt ook vaak ‘het kleine Havana’ genoemd, vanwege de gelijkenissen met de Cubaanse stad. De bouwwerken, boulevard en gezellige pleintjes laten lijken alsof je daadwerkelijk in Havana loopt. Op de boulevard kun je genieten van een prachtig uitzicht op de vele vissersbootjes, die voor jou de verste vis verzorgen. In de avond kun je hier dan ook de lekkerste Dorade bestellen.

De kuststad Huelva ligt ten westen van Sevilla en dicht bij de grens van Portugal. Het is een oude mijnstad waar nog veel van het verleden te zien is. Zo kun je over de Muelle del Tinto bewandelen en een prachtige zonsondergang zien. Deze pier werd vroeger gebruikt om diverse metalen te vervoeren die uit de mijnen kwamen. Of breng een bezoekje aan het openluchtmuseum waar replica’s van de schepen van Columbus liggen aangemeerd. Vanuit deze locatie vertrok de ontdekkingsreiziger naar Amerika.

Lees ook:  Londen bezienswaardigheden: de 20 populairste attracties

Gibraltar

Officieel hoort Gibraltar niet thuis in het rijtje bezienswaardigheden in Zuid-Spanje. Het is namelijk een Brits overzees gebied in het zuidelijkste puntje van Spanje. Toch mag deze plek absoluut niet ontbreken als het om bezienswaardigheden gaat. Je komt er alleen door dwars over de landingsbaan van het vliegveld te lopen. Wat meteen opvalt, is de enorme ‘Rots van Gibraltar’. Je kunt hem wandelend trotseren of naar het hoogste puntje met de kabelbaan. Eenmaal de top bereikt kun je bij helder weer de kust van Marokko spotten. Van de hoogste berg kun je ook naar een diep dal, en een bezoek brengen aan St. Michaels Cave. Deze druipsteengrot is prachtig om van binnen te ontdekken, er worden zelfs concerten gegeven.

Marbella

Deze stad met rijke historie staat vooral bekend om de luxe jachthaven Puerto Banús. Met prijzen als € 500.000,- per vierkante meter, of € 4000,- huur per dag is dit één van de duurste jachthavens van heel Europa. Hier vind je dan ook echt een stukje Jetset. Dure winkels en talloze Ferrari’s zijn hier standaard. Het is heerlijk om door dit stukje Marbella te lopen en de rijkdom tot je te nemen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze tekst: Bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings