Bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha

21/07/2023
331
Bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha

Het is een minder toeristische regio in Spanje, maar Castilië-La Mancha heeft toch een uitgebreide, interessante geschiedenis. Bovendien vind je veel mooie bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha. Deze blog zal daarom aandacht besteden aan de vijftien populairste bezienswaardigheden in deze Spaanse regio.

Toledo: de savanne van Spanje

Toledo was ooit de Spaanse hoofdstad. De stad heeft ook wel de bijnaam “het geheugen van Spanje” en dat komt, doordat je er ruim 2000 jaar geschiedenis vindt en veel monumentale gebouwen. Je vindt er Moorse, joodse en christelijke invloeden terug, wat heeft geleid tot een aangename mengeling van bouwstijlen. Ware must sees in deze stad zijn de kathedraal en de vele schilderijen van de beroemde lokale schilder: El Greco. In het nabijgelegen gebergte vind je bovendien de Spaanse Serengeti: een natuurgebied met dieren uit de Afrikaanse savanne.

Sigüenza

Sigüenza: verdediging tegen Christenen

Sigüenza staat bekend om zijn prachtige architectuur en vele historische monumenten. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is het imposante kasteel van Sigüenza, dat bovenop een heuvel uittorent en een spectaculair uitzicht biedt over de omgeving. Ook de gotische kathedraal, opgebouwd uit natuursteen, is een must see van de stad. Een ander beroemd gebouw is de hermitage van Nuestra Señora.

Consuegra: renaissance

Consuegra staat bekend om het grote kasteel, dat eenzaam op een heuvel staat, en de twaalf molens aan de voet van deze heuvel. Voor de literatuurliefhebbers onder zijn die molens niet onbekend; ze vormen een van de meest memorabele passages in Don Quichot. Zowel de windmolens en het kasteel kunnen bezocht worden. Verder is op het hoofdplein ook het stadshuis een aanrader vanwege de renaissancistische bouwstijl. Bovendien staat de stad bekend om zijn goed gevierde festivals gedurende Pasen en in eind oktober voor het malen van graan.

Lees ook:  Waarom blijven mensen naar een vakantiebestemming terugkomen?
Saceruela

Saceruela: grootste zonnepark in Europa

Saceruela is een dorp in de provincie Ciudad Real. Het staat bekend om zijn grote zonnepark, dat wordt beschouwd als het grootste zonnepark in Europa. Met zijn indrukwekkende omvang en inzet voor hernieuwbare energie is het zonnepark van Saceruela een opmerkelijke prestatie en een voorbeeld voor andere Europese landen die streven naar een duurzame toekomst. Zo gek hoef jij het thuis echter niet te maken. Jouw eigen groene stroom opwekken, begint klein met een plug and play zonnepaneel.

Almagro: filmdecor

Almagro is vooral bekend vanwege de Spaanse Reconquista. In deze periode was het stadje vaker het strijdtoneel. Tegenwoordig is het stadje bekend door de films van regisseur Pedro Almodóvar, die in de streek is opgegroeid en er meerdere scènes voor zijn films opnam. De Spanjaarden zelf kennen de stad echter vanwege het theaterfestival, waarbij de bekendste nationale en internationale theatergezelschappen hier optreden.

Valdecabras: levensgrote champignons

Valdecabras is een regio in Castilië-La Mancha en is een van de natuurlijkste bezienswaardigheden van Castilië-La Mancha. Je kunt er goed wandelen bijvoorbeeld. Vooral bekend is echter het natuurpark Ciudad Encantada, waar je opmerkelijke rotsformaties vindt die lijken op bijvoorbeeld champignons. Niet verwonderlijk wordt het natuurpark daarom vaak gebruikt in films, zoals James Bond: The World is not enough.

Cuenca: hangende huizen

Cuenca is een stad behorend tot het Unesco-werelderfgoed door zijn prachtige ligging. De oude bovenstad ligt namelijk op rotsen boven een kloof. Hier vind je de hangende huizen, waarvan de balkons hangen boven het metershoge ravijn. Ook de oude uitkijktoren is een ware toeristische attractie, waarin je de invloed van Moren perfect terug kunt zien.

Lees ook:  Bezienswaardigheden van Zuid-Holland
Ruta de las Caras

Ruta de las Caras: voel je niet bekeken

Houd je van wandelen? Dan is de Route van de gezichten een van de mooiste bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha voor jou. Deze wandelroute is gratis en voert je langs 18 sculpturen van gezichten in rotsen uitgehouwen. De wandeling duurt ongeveer een uur, maar is de moeite waard om de vaak imponerende kunstwerken van de beeldhouwers te zien.

Alcalá del Júcar: bergdorp

Alcalá del Júcar is een bergdorp gelegen aan de rivier de Júcar en op prachtige rotsformaties. Het dorp ligt op een hoogte van bijna 600 meter en is bereikbaar via een oude Romeinse brug over de rivier. Het dorp is bekend vanwege zijn kleinschalige kasteel.

Parque Nacional de las Tablas de Daimiel: prachtig drasland

Tablas de Daimiel is een natuurgebied, dat volledig bestaat uit drasland. Het park is het kleinste van Spanje en staat bekend als jachtplaats op watervogels. Je kunt hier echter ook prima vissen. Het park zorgt bovendien voor de energie om de vele molens in de regio draaiende te houden.

Wil je nog een interessante stad of Spanje bekijken?  Lees dan ook deze blogs: Bezienswaardigheden in Alicante of Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings