Bezienswaardigheden in de Ardennen

03/02/2021
120
Weekend in de Ardennen

Indrukwekkende natuur, glooiende heuvels en ontelbare riviertjes. De Ardennen heeft het allemaal, en dat dicht bij huis! Het overgrote gedeelte van de Ardennen ligt in België, wat het de ideale uitgangsbestemming maakt voor een ongepland weekendje weg. Het bied mogelijkheid tot diverse sporten waardoor het een populaire bestemming is voor fanatieke wielrenners, mountainbikers, wandelaars en survivalers. En alhoewel de Ardennen geen honderden grote steden kent, zijn er een aantal leuke plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een weekendje in de Ardennen is gegarandeerd genieten als je deze bezienswaardigheden gezien hebt.

Spa: Niet voor niets een populair kuuroord

Overduidelijk de bekendste trekpleister van de Ardennen; het kuuroord Spa. Spa is vernoemd naar zijn welbekende water, waarvan de mensen vroeger dachten dat dit geneeskrachtige werking had. Mede daardoor kent dit populaire stadje meerdere luxueuze kuuroorden met natuurlijke waterbronnen. Perfect voor wanneer je na een lange dag wandelen toe bent aan een beetje ontspanning. Spa ligt relatief dicht bij de Limburgse grens, wat het de perfecte uitvalsbasis maakt voor je weekendje in de Ardennen. Wij raden dan ook aan Spa als eerste te bezoeken en je vakantie ontspannen te beginnen.

In de Ardennen
Spa
Weekendje weg in de Ardennen
Florenville

Florenville: Luxe hotels en gezellige markten

Florenville is een klein stadje in de Ardennen met ruim 5000 inwoners. De stad is gekenmerkt door de opvallende kerktoren die al van ver te zien is. Vroeger stond Florenville bekend om zijn geroemde hotels. Alleen de beste service was hier goed genoeg, en dat trok de aandacht van toeristen uit de hele wereld. Daar is op de dag van vandaag gelukkig nog het een en ander van over, want nog steeds kent Florenville te gekke hotels en bed & breakfasts. Elke zondag van de maand vind er een enorme brocantemarkt plaats op het centrale stadsplein. Deze markt trekt duizenden bezoekers en is een absolute must-see.

Plopsaland: Gegarandeerd plezier tot 12 jaar

Voor wie jonge kinderen meeneemt op zijn vakantie in de Ardennen is dit populaire pretpark altijd een aanrader. Plopsaland is een van de populairste vakantiebezigheden in de Ardennen. Voor kinderen tot 12 jaar is dit prachtig aangelegde park met meer dan 20 indrukwekkende attracties gegarandeerd plezier. Meer treur niet, zelfs voor de ouders zijn er genoeg amusante bezigheden op het park aanwezig.

Grotten van Han: Een van de grootste grotten in Europa

Gelegen nabij het levendige stadje Rochefort (inderdaad, hier komt de bekende kaas vandaan). De Grotten van Han zijn een bijzonder natuurverschijnsel die echt indruk maken. Het is namelijk een van de grootste grottencomplexen van Europa. De vorming van de grotten heeft te maken met de rivier de Lesse, die lange tijd recht door de Boineheuvel gelopen heeft. Hierdoor zijn kilometers uitgeholde grotten ontstaan. Het bezoek aan deze grotten kan gemakkelijk via een historische tramlijn die enkel nog gebruikt wordt voor toeristische doeleindes.

Vakantie in de Ardennen
Grotten van Han

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings