Bezienswaardigheden in Den Haag

15/06/2021
167
Den Haag

 

Den Haag is zonder enige twijfel een stad in Nederland dat je bezocht moet hebben. Letterlijk alles wat je verwacht van een leuke stedentrip of vakantiebestemming is in deze stad te vinden. Er is een overvloed aan cultuur, geschiedenis, natuur, politiek en het Koninklijk huis. Daarnaast kun je de stedentrip ook nog uitbreiden tot strandvakantie. Eén van de bekendste badplaatsen van Nederland, Scheveningen, maakt namelijk deel uit van deze veelzijdige stad en ligt slechts op een steenworp afstand van de binnenstad. Wij begrijpen ook helemaal dat je nu al laaiend enthousiast bent. Daarom zetten wij de mooiste en leukste bezienswaardigheden voor jou op een rijtje.

 

Het Binnenhof en de Ridderzaal

In het hart van Den Haag vind je het Binnenhof, het politieke centrum van Nederland. Dit schitterende complex kun je vrij betreden vanuit het beeldschone Buitenhof en via Plein. Zo wandel je tussen talloze voor Nederland belangrijke plekken, waarvan het Torentje, de Ridderzaal en de Tweede Kamer de bekendste zijn. Tijdens een rondleiding is het ook mogelijk om zowel de Ridderzaal als de Tweede Kamer te bezichtigen. Het Torentje is echter niet van binnen te bekijken, dit is namelijk de werkplek van de minister president van Nederland. De rondleiding kost je slechts elf euro en duurt zo’n anderhalf uur. Je dient wel vooraf te reserveren én je moet ter plekke een geldig ID bewijs kunnen tonen.

Paleis Noordeinde

In het centrum van Den Haag vind je ook het werkpaleis van de Nederlandse koning: Paleis Noordeinde. Vanaf het station wandel je binnen een paar minuutjes hiernaartoe. Tijdens deze wandeling kom je ook nog langs talloze andere bezienswaardigheden, waaronder het Malieveld, verschillende winkelstraten en het Binnenhof. In het paleis hebben meerdere Koninklijke huwelijken plaatsgevonden, maar helaas is het niet van binnen te bezoeken. Stop tijdens je wandeling zeker even in de Paleistuin om te genieten van de rust.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Bergen

Winkelcentrum de Passage

Word je helemaal blij van het zien van een winkel display? Dan ben je hier ook in Den Haag voor op de juiste plek. Hier vind je namelijk het winkelcentrum de Passage. De Passage bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, welke beide een eigen unieke en sfeervolle ambiance hebben. Met een royaal aanbod aan winkels kom je bij iedere stap een nieuw winkel display tegen. Het nieuwe deel van dit winkelcentrum heeft een uitstraling van een licht, open en transparant gebouw door zijn glazen dak. Het oude deel werd speciaal, naar Parijs’ voorbeeld, gebouwd door Haagse rijken voor het chique winkelen. Het vormt de oudste winkelpassage van Nederland en is inmiddels een gewaardeerd Rijksmonument. Als je op zoek bent naar een klassiek winkel display, dan kun je deze bijzondere winkelpassage zeker niet overslaan.

binnenhof den haag

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings