Bezienswaardigheden in Singapore

02/08/2022
291
Singapore

Is het een land? Is het een stad? Of beide? Singapore is een piepklein land in zuidoost Azië. Deze oude Britse handelskolonie is sinds zijn onafhankelijkheid een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld geworden en heeft één van de drukste havens in de wereld. Het land bestaat uit kleine eilandjes waar de gelijknamige stad Singapore de grootste is. Ondanks de omtrek van de stad wonen er zo’n vijf miljoen mensen. De stad staat er onder andere bekend om dat het de groenste stad ter wereld is, ondanks dat feit staat de stad volgebouwd met de meest moderne wolkenkrabbers en meest exclusieve hotels. In deze blog geven we een lijstje met bezienswaardigheden in Singapore!

De stad Singapore

Met stipt op nummer 1 staat als bezienswaardigheid de stad Singapore zelf. De stad is een mix van allerlei Aziatische culturen. Ondanks dat het bijna de hoogste bevolkingsdichtheid ter wereld heeft, voelt de stad heel rustig en schoon aan. Criminaliteit en wetsovertredingen worden hier hard gestraft, dus het is een hele veilige stad en ontzettend schoon. Op zaken als troep maken of kauwgum uitspugen op straat staat een hoge boete of zelfs gevangenisstraf.
Door het jaar heen barst het van de cultuurfestivals, waar altijd groots wordt uitgepakt. Doordat het een doorreisstad is, komen ontzettend veel wereldse culturen bij elkaar op deze plek. Loop eens door het chique businessdistrict of breng een bezoekje aan een van de vele moderne shoppingcentra.

Gardens by the Bay

De meeste grote steden zijn voorzien van een leuk stadspark. Singapore neemt het een stapje verder. Het bijzondere stadspark is destijds aangelegd om meer groen in de stad te brengen. Het is zo groot dat je je hier een dag kunt vermaken en je ogen uitkijken. Je komt hier exotische bomen en planten tegen, in de avond wordt het prachtig verlicht! Je kunt ook over de skyway lopen tussen de hoge bomen. Dit is een looppad op 22 meter hoogte dat een prachtig uitzicht biedt over de hele stad.

gardens by the bay

Marina Bay Sands Hotel

Als je optimaal wilt genieten van je vakantie in Singapore, boek dan een kamer in het Marina Bay Sands Hotel. Grote kans dat je dit hotel al eens voorbij hebt zien komen. Het zijn drie grote torens die over de hele stad kijken. De torens worden hoog in de lucht verbonden door een paviljoen van 340 meter met een zwembad van 150 meter. Het zwembad hangt als het ware over de stad, je hebt er dus prachtig uitzicht. Het hotel wordt veel bezocht door de rich & famous, kijk dus niet gek op als je willekeurige modellen zult spotten in de nieuwste Elomi badmode! Verder beschikt het hotel over maar liefst zeven sterrenrestaurants, genoeg keuze voor je diner!

Marina Bay Sands Hotel

Grand Prix van Singapore

Sinds 2008 wordt in het centrum van de stad ieder jaar de Grand Prix van Singapore verreden. Het bijzondere aan deze Formule 1 race is dat deze in het donker wordt verreden. De stad wordt tijdens dit weekend prachtig verlicht en er zijn overal evenementen te bezoeken. Wanneer je tijdens deze periode in de stad bent is het absoluut de moeite waard om de race vanuit de hoge wolkenkrabbers te bezoeken!

Formule 1 Grand Prix van Singapore

Merlion

Vind je het leuk om naar oude gebouwen of beelden te kijken? Dan ben je in Singapore niet op de juiste plek. De stad Singapore is namelijk pas in 1965 opgericht en kent daardoor geen diepe en rijke geschiedenis. Maar nog steeds kun je in Singapore beelden vinden die de korte geschiedenis van de stad goed weergeven. Een van de beste voorbeelden hiervan is de Merlion, het nationale symbool van Singapore. Toeristen vanuit de hele wereld gaan maar al te graag op de foto met dit nationale statussymbool. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de Merlion behoort in deze blog over bezienswaardigheden in Singapore. Mede door de omvang en de diepere betekenis achter het beeld.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Beijing
merlion singapore bezienswaardigheden

De bekende infinitypool

Het Marina Bay hotel is een van de bekendste hotels in de wereld. We hebben het hotel al kort besproken binnen deze blog, maar we zijn iets vergeten te melden over dit hotel. Het hotel heeft namelijk een infinitypool en niet zomaar eentje. Dit zwembad heeft namelijk een lengte van 150 meter en het hangt boven de stad. Daarnaast is het zwembad volledig ingericht met allerlei accesoires en kun je hier onder andere veel lichten zien en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Singapore flyer

De Singapore flyer is een groot reuzenrad in Singapore en heeft een hoogte van 165 meter. Ooit was dit reuzenrad het grootste ter wereld, maar sinds 2014 is deze titel in handen van een nog groter reuzenrad in Las Vegas. Een ritje in dit reuzenrad is al een hele beleving op zich! Onder andere de duur van een ritje laat dit al goed zien, want een ritje duurt 30 minuten!. Ter vergelijking, in een normaal reuzenrad duurt dit maximaal een paar minuten. Bovendien kun je tijdens de rit vrij door de cabine heenlopen en dus nog meer van de stad zien! Oh en er passen wel 980 mensen in dit reuzenrad. Bij een heldere blauwe lucht kun je zelfs delen van Maleisië en Indonesië zien. Ben je gek op mooie uitzichten en heb je geen hoogtevrees? Dan is dit zeker een van de bezienwaardigheden in Singapore die je moet bezoeken.

singapore flyer bezienswaardigheden

Singapore Zoo

Ben je gek op dierentuinen en heb je veel tijd over tijdens je bezoek aan Singapore? Dan is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan Singapore Zoo. Deze dierentuin ligt net buiten de stad en heeft een prachtige groene omgeving, waarin de leefgebieden van de dieren zo goed mogelijk worden nagebootst. De toegang tot de dierentuin is , net zoals alles in Singapore, vrij duur. Een toegangskaartje kost je al snel meer dan 45 euro en dus een stuk meer dan bij een gemiddelde dierentuin. Toch is het dit meer dan waard en haal je hier zeker waar voor je geld uit.

Lees ook:  Op vakantie naar Bali
singapore zoo

Nightsafari

Vind je dieren kijken leuk, maar zoek je toch naar iets meer spanning? Breng dan een bezoekje aan de Singapore nightsafari. Deze dierentuin is uniek en de enige in de wereld die alleen tussen 19:30 en 00:00 geopend is. Dit zorgt voor een onvergetelijke en spannende ervaring in de dierentuin, waarbij je heel dicht tot de dieren zal komen. Ook is dit je kans om bijzondere en zeldzame dieren van dichtbij te spotten, of wel dieren te zien die je normaal niet zal zien! De kosten van de nightsafari zijn ongeveer gelijk met die van de Singapore zoo. Voor een ticket zal je ongeveer 50 euro moeten neerleggen, klinkt als veel geld maar is het meer dan waard.

night safari singapore

Sentosa eiland

Dit eiland ligt ten zuiden van de stad en is een eiland dat vol staat met entertainment voor toeristen. Je kunt het eiland bereiken via een kabelbaan of gewoon de taxi naar het eiland pakken. Op het eiland zelf is genoeg te beleven, waaronder meerdere attractieparken en verschillende stranden. Het eiland is dan ook speciaal gebouwd voor toeristen, culturele trekpleisters zal je hier dan ook niet vinden! Toch is dit eiland nog steeds een bezoekje waard en wat ons betreft een van de grootste bezienswaardigheden in Singapore!

sentosa bezienswaardigheden singapore

Universal Studios Singapore

Ben je gek op attractieparken en wil je hier graag heen tijdens je bezoek aan Singapore? Dan moet je zeker weten een bezoekje brengen aan Universal Studios Singapore. In dit themapark vind je alles op het gebied van attracties en shows en kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uiterst vermaken! Net zoals alles in Singapore is de entree redelijk duur, maar in onze ogen meer dan waard! Het attractiepark heeft meerdere verschillende thema's en werelden die goed bij elkaar passen. Kortom, dit attractiepark is de moeite meer dan waard.

universal studios bezienswaardigheden singapore

Ontdek bezienswaardigheden in Azië

Zoals je al hebt kunnen lezen is Singapore niet bepaald goedkoop. Toch is het een prachtige stad om te bezoeken tijdens je reis door Azië. Je kunt vanuit deze plek makkelijk naar andere omliggende landen reizen zoals Maleisië of Vietnam! Ook in deze landen zijn veel bezienswaardigheden te vinden, die de moeite meer dan waard zijn! Bekijk onze verschillende blogs en laat je inspireren!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings