Een goedkope vakantie naar Vietnam

07/04/2021
146
Vietnam
Vietnam is een geweldig land om als reisbestemming te kiezen. Het is ook een zeer veelzijdig land. Je komt er grote ongerepte natuurgebieden tegen, maar in de grote steden juist een bruisend stadsleven. Het land biedt alles wat je nodig hebt voor een bijzondere vakantie. Het is een Aziatische land dat minder toeristisch is als bijvoorbeeld Thailand, maar toch ook een zeer interessante cultuur kent en een zeer vriendelijke bevolking heeft. In Vietnam blijf je niet op één plek, maar je reist het gehele land door. Zo krijg je het meeste te zien, kun je de leukste activiteiten ondernemen en beleef je zo een zeer complete een veelzijdige vakantie.

Goedkoop door Vietnam reizen

Niet iedereen heeft duizenden euro’s over voor een vakantie en soms, vooral als je student bent, heb je dat budget helemaal niet. Weer anderen kiezen bewust voor een backpack vakantie, want hier kun je ontzettend veel meer besparen. Nu is goedkoop ook een breed begrip. Wat de één heel goedkoop vindt, kan de ander juist heel duur vinden. Het is daarom ook vooral afhankelijk van je eigen budget om in te vullen wat goedkoop voor jou is. Maar dat er op veel onderdelen van je vakantie te besparen is en je je vakantie goedkoper kunt maken, is tegenwoordig heel goed mogelijk. Dit heeft vooral ook te maken met de online mogelijkheden, waarbij je tegenwoordig plekken en reismogelijkheden tegen kunt komen die je anders nooit was tegengekomen. Ook prijzen vergelijken gaat tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. Hierdoor kun al ruim voordat je vakantie begint een goed beeld krijgen van de prijzen die je betaald en hoeveel je kunt besparen. Vietnam zelf is sowieso geen duur land. Het feit dat Vietnam ver weg ligt en je zeker een prijs betaald voor een ticket maakt een vakantie naar Vietnam duurder. Maar er zijn mogelijkheden genoeg om ook goedkoop op vakantie naar Vietnam te gaan.

Welk soort vakantie?

De soort reis dat je maakt speelt zeker mee in de prijs voor een vakantie naar Vietnam. Ga je met een groepsreis mee, dan hoef je zelf niet zoveel te regelen. Er zijn reisorganisaties genoeg die complete pakketreizen aanbieden. Hiervoor betaal je dan een bepaald bedrag waarin de vliegticket en de overnachtingen zijn inbegrepen. Meestal is het eten hier niet bij inbegrepen en zul je hier nog rekening mee moeten houden. Maar Vietnam is ook een ideaal land om zelfstandig door te reizen. In dit geval is een backpack vakantie het meest voordeligst. En goedkoop backpacken hoeft in Vietnam niet perse te betekenen dat je van geen enkele luxe kunt genieten. Integendeel zelfs, de prijzen zijn in Vietnam best wel laag, zodat je nooit in een tentje hoeft te overnachten en je ook in een basic hotel alle comfort mag ervaren. Wel zijn er in Vietnam bepaalde gebieden die meer toeristisch zijn dan andere gebieden. Houd er rekening mee dat de prijzen voor overnachten, eten en excursies in deze gebieden dan ook hoger liggen. Maar dat maakt het zelfstandig reizen naar Vietnam ook leuk. Je hebt alle vrijheid om de toeristische gebieden voorbij te gaan. Dit is dan vaak weer niet mogelijk als je een standaard pakketreis boekt. Je moet als backpacker alleen zelf meer regelen.
Lees ook:  Tips voor een vakantie naar Sri Lanka

De Vietnamese valuta

In Vietnam betalen ze met de dong, ook wel afgekort met VND. De dong is niet zo heel veel waard, dus je waant je met biljetten van 500.000, 200.000 en 100.000 dong miljonair. De gemiddelde koers van 1 euro is ongeveer 26.000 dong. Als je contant betaalt zul je dit vooral in biljetten doen, munten kom je hier maar zelden tegen. In de grote steden zijn er mogelijkheden genoeg om te pinnen bij een automaat. Kom je in de buitengebieden, dan is die mogelijkheid een stuk minder, dus pin in een grote stad voldoende, zodat je ook in de afgelegen gebieden voldoende contant geld bij je hebt. Met creditcard betalen gaat in de buitengebieden namelijk ook lastiger.

Vliegticket

De tijd dat je duizenden euro’s kwijt was voor een ticket naar Azië is wel voorbij. Het is heel goed mogelijk om online een goede prijsvergelijking te maken tussen de verschillende vliegmaatschappijen en hun prijzen. Soms kan het wat onoverzichtelijk overkomen al die maatschappijen, maar daar zijn tegenwoordig hele goede vergelijkingswebsites voor. Daarnaast zijn er ook echte prijsvechters. Dit zijn vliegmaatschappijen die weinig service bieden, maar waar je wel heel weinig voor een ticket betaald. Houd in gedachten dat een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Hanoi altijd veel prijziger is dan wanneer je een tussenstop maakt. Met één of meerdere tussenstops kun je dus redelijk goedkope vliegtickets kopen. Vaak worden er ook spotprijzen betaald voor een vliegticket naar een andere grote stad in Azië gaat, zoals Kuala Lumpur of Bangkok. Dit zijn luchthavens die veel als overstapplek worden gebruikt. Je kunt ook voor zo’n vlucht kiezen. Het is dan nog een kwestie van een ticket boeken van deze luchthaven naar Hanoi. Dit zijn sowieso hele goedkope vluchten en op deze manier kun je soms goedkoper uit zijn, dan dat je vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Hanoi vliegt.

Overnachten

Het overnachten hoeft in Vietnam niet duur te zijn. Je kunt het eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. In grote steden vind je veel hotels en guesthouses waar je voor een gemiddelde prijs van tussen de € 5,- en € 10,- per persoon per nacht al een overnachting hebt. Dit zijn nette en schone kamers met een badkamer en veelal is het ontbijt inbegrepen. Dit zijn dan prijzen voor basic hotelkamers, maar hecht je veel aan luxe en comfort dan kun je ook een luxere hotel nemen. Als je goed zoekt, hoef je dan niet eens zo heel veel duurder uit te komen. Luxere kamers zijn hooguit enkele euro’s duurder. Een hele leuke manier die veel door backpackers gebruikt wordt en ook geheel gratis is, is couchsurfing. Couchsurfing is een website, waarbij je als bewoner van een land, stad of regio jezelf kunt opgeven als host en je een slaapplek en eventueel een diner aanbiedt aan toeristen. Voorwaarde is dat het kosteloos is. Je kunt als aankomen bezoeker van Vietnam, je van te voren inschrijven op de website van couchsurfing en alle hosts bekijken in de steden die jij bezoekt. Als je een leuke of interessante host hebt gevonden, geef je aan dat je bij hem wilt overnachten. Hosts doen dit meestal omdat zij dit zelf leuk en interessant vinden en voor toeristen is het een ideale manier om goedkoop te reizen en heel gemakkelijk in contact te komen met de lokale inwoners. Couchsurfing zal in Vietnam vooral gebruikt worden in de grote steden.
Lees ook:  De 10 mooiste bezienswaardigheden in Indonesië

Eten in Vietnam

In vrijwel heel Azië weten ze wat goed en lekker eten is. Daarin verschilt Vietnam niet in vergelijking met andere Aziatische landen. Je kunt in Vietnam goed en goedkoop eten. De gerechten zijn meestal rijst met een vleesgerecht. Waar je je eten haalt bepaald ook de prijs van je eten. Heel leuk is het om bij de talloze straatstalletjes een bak rijst en vlees te kopen. Je krijgt dan zeer authentiek Vietnamees eten dat door de lokale bevolking is gemaakt. De gemiddelde prijs is hiervoor € 2,50 tot € 3,00. Voor vijftig cent meer kun je hetzelfde ook krijgen in een lokaal Vietnamees eettentje waarbij er nog drinken bij inzit. Uiteraard zijn er ook nog de luxere restaurants en de westerse fastfoodrestaurants, maar daar zijn de prijzen wat hoger. Als je tevreden bent met het lokale voedsel, zoals rijst met vlees, dan heb je dagelijks voor € 3,50 een uitstekend diner of lunch. Wil je ‘s avonds genieten van het bruisende stadsleven? Je schuift aan bij een lokaal straattentje en voor € 0,50 bestel je het lokale biertje.

Vervoer in Vietnam

Reizen kun je door Vietnam gemakkelijk doen per bus of per trein. De bussen zijn eenvoudig, maar goed genoeg om mee te reizen. Aangezien Vietnam een uitgestrekt land is, duurt het lang voordat je je van noord naar zuid reist. Tijdens het backpacken zul je daarom vaak de nachtbus nemen. De nachtbus kun je boeken bij de lokale stations. Er zijn enkele grote busmaatschappijen en het is ook aan te raden om daar je busreis te boeken. Zij leveren de beste kwaliteit bussen. De prijzen zijn spotgoedkoop, maar de tijden niet altijd betrouwbaar. Als het vier uur reizen is naar een bepaalde bestemming, kijk niet op als het ook twee uur langer kan duren. Als je ‘s nachts reist, kleedt je dan warm aan, want soms kan het koud zijn in de bus en neem ook voldoende te eten mee voor onderweg. Reizen met de trein kan ook. De treinen zijn comfortabel en heel goed te doen als je rechtstreeks van Noord-Vietnam naar Zuid-Vietnam wilt reizen. De prijs in de trein is afhankelijk van het soort zitplaats. Een binnenlandse vlucht is ook mogelijk. Vaak kun je al een vlucht boeken bij Vietnam Airways voor € 40,- tot € 50,-. Dit kan je heel veel uren hobbelige wegen besparen.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings