Drie plekken in Canada die je gezien moet hebben!

22/11/2022
159
Stad canada

Canada is een prachtig land waar je kunt genieten van veel mooie bezienswaardigheden waar jij heen kunt gaan. In dit artikel ga ik een aantal mooie bezienswaardigheden in Canada. Ga jij binnenkort toevallig op vakantie naar Canada? Neem op deze plekken dan even een kijkje.

Toronto

De grootste stad in Canada is Toronto en deze staat bekend om de multiculturele samenleving. Na de Tweede Wereldoorlog zijn veel mensen naar Toronto verhuisd om een beter leven op te bouwen. Dit was het begin van de migrantengemeenschap van Kensington Market. Dit is tegenwoordig echt het culturele centrum van de stad Toronto. In Toronto zijn veel terrassen en straatartiesten.

Het hoogtepunt van de stad is toch zeker wel de CN Tower. Tot aan de bouw van de Burj Khalifa in Dubai was de CN Tower het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is maar liefst 553 meter hoog.

toronto bezienswaardigheden canada

Whistler

In de winter is deze plek een prachtig wintersportoord en het ligt ongeveer 120 kilometer van de stad Vancouver. De plek is vernoemd naar de marmot die hier ook woont. Een marmot maakt een fluitend geluid en dat geluid kun je horen in het autovrije centrum van de stad.

In de lente en zomermaanden kun je hier ook flink hiken en wandelen. Dit doe je door het Whistler- en Blackcomb-gebergte. Hier zijn veel wandelroutes die voor jou zijn uitgestippeld. Deze brengen je langs de prachtige plekken. Als je besluit om hier te gaan wandelen kun je het beste al je sport tape meebrengen, want de wandelingen zijn niet eenvoudig.

Lees ook:  Digital nomad lifestyle en reizen
Whistler canada

Vancouver

In het westen van het prachtige Canada tref je de stad Vancouver aan. De grote stad is ontstaan uit de historische wijk Gastown. Hier kun je tegenwoordig wandelen langs de moderne kantoorpanden, maar ook langs oude Victoriaanse huizen. Er zijn dus nieuwe en oude bezienswaardigheden. Ga jij de stad verkennen of even op het terras voor een hapje en een drankje.

vancouver canada

Meer leuke bezienswaardigheden

Dit waren ze dan, drie voorbeelden van steden in Canada. Ik hoop dat je het interessant vond. Zo ja? Lees dan ook over onze bezienswaardigheden van Landgraaf en Ecuador. Of kijk op onze website voor een van de velen andere bezienswaardigheden en landen.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings