Goedkope manieren van vakantie vieren

20/06/2021
180
bank hoes

Wil je dolgraag er even tussenuit maar zit het net nu tegen qua financiën? Zul je altijd zien, kan je eindelijk er even heerlijk tussenuit. Even lekker weg en nergens aan denken, en dan heb je het geld er niet voor. Niet getreurd, er zijn een aantal mogelijkheden om op vakantie te gaan zonder veel geld uit te geven. Het zullen geen luxe vakanties worden, maar je bent er wel even tussenuit. We geven je een aantal tips hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt.

Bezoek de minder bekende landen

Spanje, Frankrijk of Italië, daar gaan wij Nederlanders maar al te graag op vakantie. Het is altijd goedkoper dan in Nederland op vakantie, maar deze Zuid-Europese landen gaan je evengoed veel geld kosten als je er een tijdje wilt verblijven. En dat proberen we nu juist te vermijden. Er zijn nog een heel aantal landen die spotgoedkoop zijn om op vakantie te gaan. Ze staan niet bekend als echte vakantielanden, maar dat wilt absoluut niet zeggen dat het er niet mooi is. Integendeel, van sommige landen zul je versteld staan hoe mooi ze zijn. We hebben het over landen als Albanië, Noord-Macedonië en Slovenië. Slovenië is steeds meer in opkomst als vakantieland, dus grijp je kans nu het nog kan. Op het moment kun je er nog goedkoop vakantie vieren. Maar steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van dit land. Dus spoedig zal het er wel duurder worden. Maar ook Noord-Macedonië is een schitterend land en spotgoedkoop. Verblijf aan het schitterende meer van Ohrid en geniet volop van alles wat dit land te bieden heeft. En schrik vooral niet van de prijzen in een restaurant. Je zou bijna een 6-gangendiner bestellen. Iedere avond.

Lees ook:  7x Bezienswaardigheden in Malta

Liftend op vakantie

Ook al zijn vliegtickets niet bijzonder duur, ze zijn meestal wel een aanslag op je vakantiebudget. Tenzij jij zo’n mazzelaar bent die voor een twee tientjes een vlucht heeft weten te boeken. Voor alle anderen is er gelukkig ook nog iets te regelen. De allergoedkoopste manier van reizen is liften. Het is niet alleen één groot avontuur, je ontmoet er ook nog eens de leukste mensen mee. Met name vrachtwagenchauffeurs zijn vaak bereid je een stuk mee te nemen. Maar ook auto’s willen je wel eens een lift aanbieden. Je weet nooit hoe lang het duurt voor je op je eindbestemming bent, maar liften is al een vakantie op zich. Ga wel op goede plekken staan met veel verkeer. En let er op dat het verkeer veilig kan stoppen. Een tankstation is een goede plek om mensen aan te spreken of de bekende duim omhoog te steken.

Couch surfing

Goedkope overnachtingsplekken zijn er ook genoeg te vinden, je zult ze alleen niet vinden op de reguliere websites. Nee, je zult moeten zoeken op speciale websites over couch surfing. Dit houdt in dat je bij mensen thuis op de bank mag slapen. Met een beetje geluk hebben ze een extra bed en mag je daar gebruik van maken. Couch surfing is gratis en wordt aangeboden door mensen die aangesloten zijn op een website. Het is natuurlijk wel netjes als je aanbiedt om een maaltijd te koken of iets dergelijks, maar er wordt niets van je verwacht. Veel couch surfers bieden zelf thuis ook hun plek aan en reizen ook op deze manier de wereld over. Je leert mensen echt kennen in hun eigen omgeving. Je leert de cultuur en de gewoontes en staat midden in het leven van je host. Een unieke en prachtige ervaring. Ben je zelf gaan couch surfen ergens? Biedt dan ook je eigen bank als slaapplek aan als je terug bent. Koop een goedkope bank hoes en doe deze over je bank als een gast komt. We kunnen het iedereen aanraden!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Byron Bay

Dus wil je goedkoop op vakantie? Ga dan liftend op weg naar een land in Oost-Europa en ga couch surfen. Goedkoper kun je het niet maken en een topvakantie is gegarandeerd!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings