Bezienswaardigheden in Zuid-Frankrijk

19/08/2021
139
autotent

Zuid-Frankrijk is een van de meest populaire
vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Zuid-Frankrijk is relatief makkelijk te
bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer of het vliegtuig. Het
zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige natuur, maar is ook rijk
aan mooie steden en eeuwenoude gebouwen en kastelen. Met een reis naar
Zuid-Frankrijk kun je dus eigenlijk alle kanten op. Je kan een vakantie naar Zuid-Frankrijk
dus heel goed afwisselen, van kamperen in de natuur tot in een mooi hotel midden
in een mooie stad.

autotent

Côte d’Azur

Door de kuststreek van de Côte d’azur te bezoeken heb je gelijk alles in een. Zo staat deze regio bekend om zijn paradijselijke stranden en gezellige kustplaatjes. Buiten de mooie stranden is deze regio ook rijk aan een prachtige natuur. De bekendste badplaatsen in deze regio zijn Monaco, Saint-Tropez en Cannes. In deze badplaatsen draait het volledig om luxe en comfort. Je kunt hier bijvoorbeeld urenlang lopen langs de grote jachten in de havens. De Côte d’Azur is de ideale bestemming om stad, strand én natuur te combineren.  Zo krijg je geen geruzie over de vakantie aangezien er voor iedereen iets leuks te doen is.

Klik hier en ontdek de onmisbare bezienswaardigheden van Saint-Tropez tijdens je verblijf aan de prachtige Côte d'Azur.

cote d'azur

Nice

Nice is een van de plaatse aan de Côte d’Azur die het uitlichten waard is. Nice is namelijk een prachtige stad die ideaal is voor een zonvakantie. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn om die reden dan ook veel musea te vinden. De stad staat vol met mooie oude gebouwen die de stad een gezellige sfeer geven. In de zomer worden er veel festivals en feestjes georganiseerd waardoor het ook een leuke plek voor jongeren is. ’s Avonds kun je uren lopen langs de drukke boulevard. De boulevard is druk bezet met gezellige restaurantjes en mooie winkeltjes.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Curaçao
Nice haven

Drôme Provençale

De Drôme Provençale is een regio dat rijk is aan mooie natuur. Mocht je dus van kamperen houden dan is deze regio perfect. In deze regio liggen veel boerderijen waardoor er veel uitgerekte velden zijn in dit gebied. Kenmerkend voor deze regio is de hoeveelheid aan lavendelvelden. Er zijn dan ook veel lavendelroutes te bewandelen in deze omgeving. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook zeker ophalen in de Drôme Provençale. Door zijn begaanbare wegen en vele campings loont deze regio zich uitermate goed om te kamperen. Een autotent is daarbij een extra handige manier van kamperen in deze regio omdat je je eigen auto als slaapplek kunt gebruiken.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings