Bezienswaardigheden in Bali

11/06/2021
100
yoga weekend

Kies je voor een heerlijk rustgevend yoga weekend, of juist voor een avontuurlijke backpack vakantie? Op Bali is alles mogelijk. Het eiland is een provincie van het Aziatische land Indonesië en heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Het dieptepunt is de bloedige onderwerping aan de Nederlanders in het jaar 1906. Tegenwoordig is Bali met name dankzij de vele prachtige stranden een toeristische vakantiebestemming. Langs deze stranden liggen de meest bijzondere resorts, waar je volledig in de watten wordt gelegd. Maar naast een geweldig yoga weekend op bijzondere stranden en in prachtige resorts, heeft Bali nog veel meer te bieden.

bezienswaardigheden ubud bali

Batubulan

In het plaatsje Batubulan raden we je aan om een van de vele werkplaatsen te bezoeken, waar men van vulkanisch gesteente de meest bijzondere beelden maakt. Hier kun je bijvoorbeeld Boeddha’s, kleine tempels, demonen en andere mythische figuren bewonderen. Vele van deze beelden worden tot de dag van vandaag nog in de vele tempels gebruikt. Doorgaans is dit ambacht overgedragen van vader op zoon en gaat deze overdracht ver terug in de stamboom. Overigens ligt vlak bij Batubulan het bijzondere Bali vogelpark ‘Taman Burung’. De vogels in dit park leven in een prachtig natuurgebied met écht regenwoud. Hier zijn vogelsoorten van over de hele wereld te bewonderen.

bali bezienswaardigheden

Ubud

Het plaatsje Ubud betekent medicijn en wordt door de bevolking van Bali gezien als cultureel centrum van het eiland. Na verloop van tijd is het dorp steeds meer uitgebreid door aanvulling van omliggende dorpen. In de hoofdstraat, ‘Jalan Raya Ubud’, zijn vele kunstwinkeltjes te vinden. Dat is niet heel vreemd aangezien vroeger ontzettend veel backpackers en kunstenaars in Ubud verbleven. Door de heiligdommen ‘Gunung Kawi’, ‘Goa Gajah’ en de tempel ‘Pura Dalem Agung Padantegal’ trekken vele toeristen naar dit bijzondere plaatsje. Als je in Ubud bent, mag je ook zeker niet de beroemde Apengrot overslaan die vandaag de dag wordt bewoond door makaak-apen.

Lees ook:  10 Bezienswaardigheden in Boedapest

Klungkung Paleis

Het paleis Klungkung in het plaatsje Semarapura mag tijdens je bezoek aan Bali ongetwijfeld niet ontbreken. Dit schitterende en majestueuze bouwwerk uit 1710 wordt door velen gezien als de meest belangrijke en bijzondere toeristische attractie van het eiland. Veel van het oude Bali en haar cultuur zijn in dit magische bouwwerk terug te vinden. Laat je betoveren door het drijvende paviljoen omgeven door waterlelies.

Uluwatu tempel

Uluwatu tempel is een prachtige tempel aan de kust van Uluwatu, je hoeft de tempel niet naar binnen te gaan, want het aanblik is al prachtig genoeg. Je vind hier ook veel aapjes dus let goed op je spullen en geniet van de wilde dieren.

Nusa Dua

Nusa Dua bevat prachtige stranden die zeker een bezoekje waard zijn. Je kunt hier een dagje genieten van de rust, of lekker een hapje eten.

Bali

Waterbom Kuta

In Kuta is genoeg te doen, je vind hier veel kraampjes en restuarants en winkelcentra’s. Maar in Kuta vind je ook Waterbom Bali. Dit is zeker een bezoekje waard voor jong

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings