Bezienswaardigheden in Maleisië

09/08/2021
132
Maleisië

Perhentian-eilanden

Maleisië is een land waar eigenlijk voor ieder wat wils is. Denk aan de moderne wolkenkrabbers maar ook de witte stranden op kleine eilandjes. Daarnaast beschikt Maleisië ook over een groot oerwoud dat bekend staat om zijn orang-oetans. In Maleisië heb je dus zowel drukke steden, strand en natuur. Als je graag de veelzijdigheid van Azië wilt ervaren, dan is Maleisië een ideaal land om te starten. Maleisië is een relatief welvarend en schoon land waardoor het ook wel als instap-Azië wordt gezien.

 

 


Kuala Lumpur

Kuala Lumpur


Mount Kinabalu

Mount Kinabalu

 Kuala Lumpur

Als je naar Maleisië gaat kan een bezoek aan de bekende hoofdstad niet ontbreken. De hoofdstad kenmerkt zich door zijn wolkenkrabbers en is dan ook erg modern ten opzichte van de rest van het land. In deze stad kun je dan ook zo aanschuiven bij aan een van de hippe skybars met uitzicht over de gehele stad. Daarnaast heb je in deze stad ook voldoende kleine, lokale restaurantje waar je voor een stuk minder geld lokaal kunt eten. Ook kenmerkend voor deze stad is het hoge aantal winkelcentrums. Je vindt er namelijk ruim zestig van, allemaal gelegen in de hoofdstad. Een van de meest kenmerkende attracties in de stand zijn de Petronas Twin Towers, voor een lange tijd was dit het hoogste gebouw ter wereld.

Mount Kinabalu

In tegenstelling tot de drukke stad kun je op Mount Kinabalu je hoofd volledig leeg laten lopen. In het noorden van Borneo vindt je namelijk de reusachtige Mount Kinabalu. Deze berg ligt midden in het oerwoud en is ruim 4000 meter hoog. Deze berg is in een dag te beklimmen maar de klim naar de top wordt dan ook meestal over twee dagen verdeeld. Het is gelukkig een toegankelijke berg om te beklimmen. Toch is het belangrijk dat je goede wandelschoenen hebt. Je mag de berg overigens alleen beklimmen met een gids, hierdoor is de veiligheid ten alle tijden gegarandeerd. Vaak worden de excursies zo gepland dat je precies rond zonsopgang de top bereikt. Boven aan de berg heb je een prachtig uitzicht over het grote oerwoud.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Cyprus

Perhentian-eilanden

Als je de drukke stad en het oerwoud even achter je wilt laten, is het tijd voor ontspanning op het strand. De Perhentian-eilanden zijn de ideale plek om van de mooiste stranden van Maleisië te genieten. Deze eilanden zijn geliefd onder de backpackers vanwege de gezellige feestjes die er ’s avonds plaatsvinden. Deze eilanden zijn perfect om te snorkelen of duiken. Daarnaast kan je ook heerlijk relaxen op een pallet loungebank aan het strand met een lekkere cocktail. In de avond zijn er dus op veel plekken aan het stranden leuke feestjes waar je tot in de vroege uurtjes heerlijk kunt dansen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings