De drie mooiste eilanden van Indonesië

17/06/2021
69
manduka

Een van de populairste vakantie bestemmingen buiten Europa is Indonesië. Ben je op zoek naar een heerlijk ontspannen vakantie dan is dit zeker de plek om naar toe te gaan. Indonesië bestaat uit duizenden verschillende eilanden die via boot te bereiken zijn. De inwoners zijn vriendelijk en je kan een kijkje nemen bij de enorme rijstvelden en hagelwitte stranden. Ondanks dat vele eilanden de moeite waard zijn om te bezoeken, hebben we er toch drie kunnen uitkiezen die zeker het bezoeken waard zijn.

Bali

Vlak bij Lombok ligt het bekende eiland Bali. Ondanks dat dit eiland aanzienlijk kleiner is dan Java is het toch een populaire bestemming onder de toeristen. In Bali is de perfecte mix van natuur, ontspanning en cultuur te vinden. En dit allemaal tegen een klein prijsje. Wil je alles van Bali ontdekken, dan kan je dit makkelijk via scooter doen. Ubud is een van de meest toeristische plekken van het eiland. Het ligt precies tussen de rijstvelden en de jungle. De ideale omgeving om je ogen uit te kijken. Ga ook eens op ontdekkingstocht langs de watervallen van Ubud. En geniet van een ontspannende massage, een heerlijke yoga sessie en een verse lokale maaltijd.

manduka

Ternate

Als je van geschiedenis houdt dan is Ternate het eiland om te bezoeken. Ternate was namelijk ooit een kolonie van Nederland en dat kan je nog altijd terugzien op het eiland. De beste plek om dit te zien is bij fort oranje. Ternate staat ook wel bekend als een van de ‘spice islands’. Dat komt omdat dit vroeger de enige eilanden waren waar je nootmuskaat, kruidnagel en foelie kreeg. Op Ternate staat een kruidnagelboom die wel 350 jaar oud is. Er komen weinig toeristen op Ternate en zorgt er voor dat je sneller in contact komt met de lokale bevolking. Zij nemen je graag mee op een toer langs het eiland en serveren met veel liefde een heerlijke lokale maaltijd voor je op.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Brazilië

Lombok

Als je van backpacken houdt is Lombok het ideale eiland om te bezoeken. Het is een kleiner eilandje en daarom wat rustiger en gemoedelijker. Een van de meest toeristische stukken van Lombok is het kustplaatsje Kuta. Wil je even helemaal tot rust komen dan neem gerust je manduka mat mee en neem de tijd om te mediteren in de prachtige omgeving.  Je kan ook langsgaan bij Pura Meru, de grootste tempel van het eiland. Ben je niet vies van een beetje klimmen dan kan je de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië beklimmen. Deze vulkaan heet Gunung Rinjani en is nog altijd actief.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings