Bezienswaardigheden in Kassel

23/03/2023
683
Bezienswaardigheden Kassel

De Duitse stad Kassel staat ook wel bekend als “de sprookjeshoofdstad”. Kassel is voor de meesten nog geheel onbekend, maar is zeker een bezoek waard. Laat je onderdompelen door de romantiek van deze sprookjesachtige stad. Breng een bezoek aan het pittoreske stadscentrum, de indrukwekkende kastelen en de vele fonteinen. In deze blog hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Kassel op een rijtje gezet. Ontdek wat het wonderbaarlijke stadje te bieden heeft!

Bergpark Wilhelmshöhe

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Kassel is het bergpark Wilhelmshöhe. In dit park kijk je je ogen uit met de aanwezige waterspelen. Deze waterspelen zijn kunstmatige watervallen. Door de grote omvang geeft de waterspelen een spectaculaire indruk. De waterspelen zijn overigens niet het hele jaar door te bewonderen. Van 1 mei tot en met 3 oktober kun je genieten van de enorme watervallen. Jaarlijks brengen mensen van over de hele wereld een bezoek aan Kassel om de waterspelen te kunnen bezichtigen.

Hercules monument

Bovenaan de prachtige watervallen in het bergpark Wilhelmshöhe staat een monument van bijna negen meter hoog. Het koperen Hercules monument staat bovenop de indrukwekkende waterspelen. Het prachtige bergpark werd aangelegd door Landgraaf Karl von Hessen-Kassel. Voor het aanleggen van het prachtige park, schakelde hij de hulp in van de Italiaanse architect Giovanni Francesco Guerniero. De architect heeft uiteindelijk een ontwerp gemaakt van het standbeeld. Hier was hij van 1700 tot 1717 mee bezig. Het koperen monument torent hoog boven de heuvel uit en dit maakt deze bezienswaardigheid zo indrukwekkend. Neem de trap naar het bezoekersplatform en geniet van het uitzicht over het prachtige bergpark Wilhelmshöhe.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Nijmegen

Schloss Wilhemshöhe

Daarnaast kun je in het bergpark Wilhelmshöhe een bezoek brengen aan Schloss Wilhelmshöhe. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt als museum. In het museum zijn voornamelijk Nederlandse en Vlaamse schilderwerken te bezichtigen. Daarnaast vind je in dit museum een van de grootste Rembrand verzamelingen van Duitsland. Het paleis beschikt over maar liefst 23 zalen. Neem een rondleiding met een gids door de verschillende zalen. Laat je verrassen door de ruime collectie aan kunstwerken in Kassel.

Staatspark Karlsaue

Het staatspark Kalrsaue is een van de oudste bezienswaardigheden in Kassel. De landgraaf von Hessen-Kassel gaf in 1680 de opdracht voor de aanleg van het grote barokke park. Het park bestond voorheen uit drie hoofdassen, die ontspringen bij de bowlinggreen voor de Oranjerie. Later kwamen hier het grote bassin en het eiland Siebenbergen nog bij. In 1822 werd het park omgevormd tot kleinood. Doordat er door de jaren heen veranderingen zijn aangebracht aan het park, vind je er verschillende stijlen terug.

De Orangerie

De Orangerie werd tussen 1703 3n 1711 gebouwd in opdracht van landgraaf Charles. Het gebouw vormt de noordelijke hoek van het staatspark Karlsaue. De Orangerie wordt vandaag de dag gebruikt als een astronomie en fysiek kabinet. Vergeet de Orangerie zeker niet te bezoeken. Ook dit is een van de mooiste bezienswaardigheden in Kassel. Breng dus zeker een bezoek aan de Orangerie tijdens jouw verblijf in Kassel.

Lees ook hier over de bezienswaardigheden in München.

Kasteel Löwenburg

Kasteel Löwenburg

Een van de sprookjesachtige bezienswaardigheden in Kassel is de Löwenburg bij Kassel. Het kasteel werd tussen 1793 en 1801 gebouwd voor Willem I van Hessen-Kassel. Voor het ontwerp werd een ridderslot uit de Middeleeuwen als inspiratie gebruikt. Het kasteel is te bezichtigen in de slottuin van Schloss Wilhelmshöhe. Hier woonde Willem I met zijn echtgenote Wilhelmina Caroline. De rijke vorst kon het zich permitteren om zo’n groot kasteel te laten bouwen. Hij was namelijk een van de rijkste vorsten van die tijd.

Lees ook:  Londen bezienswaardigheden: de 20 populairste attracties

Museum Grimmwelt

In 2015 werd het Grimmwelt museum geopend. De buitenkant van het museum ziet er al indrukwekkend uit. Echter is de buitenkant van het museum niet een van de bezienswaardigheden in Kassel waar je voor komt. Het museum is geheel gewijd aan de broeders Grimm. Zij zijn onder andere bekend van de sprookjes Doornroosje, sneeuwwitje en Roodkapje. Echter is dit niet het enige wat zij hebben gedaan. In het museum kom je nog veel meer te weten over de broeders Grimm. Zij kregen een museum in Kassel, omdat zij hier voor lange tijd hebben gewoond.

Naast Kassel zijn er een hoop andere Duitse steden te vinden die je een keer bezocht moet hebben. Neem een kijkje naar de bezienswaardigheden in Berlijn en in Keulen en ontdek wat Duitsland allemaal te bieden heeft! Wil je iets verder weg? Bekijk dan wat je kan zien in Bratislava!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings