Bezienswaardigheden in München

13/04/2023
88
München

Misschien denk je meteen aan Berlijn als je aan een mooie stad in Duitsland denkt, maar onderschat ook zeker de bezienswaardigheden in München niet. Met ongeveer anderhalf miljoen inwoners is het de tweede grootste stad van onze oosterburen. Ben je van plan om binnenkort een citytrip te maken? Dank kunnen we deze stad zeker aanraden., waarbij je de volgende 5 hotspots in München beslist moet bezoeken.

Olympisch Stadion

München was in 1972 de gaststad voor de Olympische Spelen. Voor het evenement werd alles uit de kast gehaald en dat is nog steeds te zien aan alle faciliteiten in het Olympische dorp. Er werd zelfs een park met groen aangelegd, waar je kunt wandelen. Speciaal voor de spelen werd er een metrostation aangelegd, dus binnen een paar minuten kun je al ter plekke zijn.

Theresienwiese

Wellicht heb je wel eens gehoord van het Oktoberfeest, een feest waarbij Duitse muziek en lekkernijen centraal staan en het bier rijkelijk vloeit. Tegenwoordig wordt het al ook op sommige plekken in Nederland georganiseerd, bijvoorbeeld in de buurt een schoonmaakbedrijf in Sittard. Maar de place to be voor de echte beleving is in München! Wil je dit feest meemaken, dan moet je dus in het najaar in de Duitse stad zijn. Echter is het ook al de moeite waard om op een ander moment de grote vlakte te bekijken. Sta ook zeker even stil bij het bijzondere monument dat is opgedragen aan de slachtoffers van de bomaanslag op het feest in 1980.

Enkele hotspots in de binnenstad

De binnenstad heeft enkele mooie hotspots die je kunt bezoeken tijdens een middagje sightseeing. Stap uit op het Karelsplein (ook wel bekend als de Karlzplatz) en verken het centrum door de grote straat te volgen en af en toe eens een gezellig zijstraatje in te slaan. Stop ook zeker op het Mariënplatz in het centrum van de stad.  

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Bergen
bezienswaardigheden münchen

Residenz München

Houdt je wel van een stad met wat grandeur? Dan ben je in München zeker op je plek. Eén plek die je gezien moet hebben in de Residenz, de stadsresidentie van enkele keurvorsten en hertogen van de 17e en 18e eeuw.

Hofbrauhaus

Ben je niet in München tijdens het Oktoberfeest? Dan kun je toch al wat van de sfeer proeven in het Hofbrauhaus. Hier kun je namelijk ook volop genieten van bier en wordt er elke avond muziek gespeeld.

Voor degenen onder die een betoverende reis naar Frankrijk willen maken, biedt onze blog een geweldige verzameling van de meest betoverende bezienswaardigheden die je kunt ontdekken in de betoverende stad Parijs. Ook vertellen we hier meer over de bezienswaardigheden op de Nederlandse Waddeneilanden.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings