Bezienswaardigheden in Bratislava

18/02/2023
140
bezienswaardigheden bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. Het is een enorm kleurrijke, historische, maar vooral relaxte stad. Er zijn heel wat bezienswaardigheden te zien in Bratislava, waardoor een stedentrip zeker de moeite waard is! Bratislava heeft dan ook veel te bieden, van leuke winkeltjes en restaurants tot historische gebouwen en prachtige natuur in het gebied rondom te stad. Wil je weten welke bezienswaardigheden je niet mag misschien wanneer jij naar de hoofdstad van Slowakije gaat? Wij vertellen je het in deze blog!

Sint Elizabethkerk Bratislava

Sint Elizabethkerk

De Sint Elizabethkerk is een prachtige kerk in het centrum van de stad en wordt ook wel de blauwe kerk genoemd. Deze kerk is in het begin van de 19e eeuw gebouwd in een Hongaarse Art Nouveau stijl. De Sint Elizabethkerk valt voornamelijk op door de verschillende tinten lichtblauw die de kerk zowel van binnen als buiten heeft. Naast dat de kerk al bewonderingswaardig is, zijn er ook allerlei kunstwerken te bewonderen.

Kun je niet genoeg krijgen van de Hongaarse Art Nouveau stijl? Ga dan eens de buurt inlopen rondom de Sint Elizabethkerk! Daar zijn namelijk meerdere appartementencomplexen beschilderd met dezelfde kunststijl. Zo zie je meerdere kunst bezienswaardigheden in Bratislava.

Hlavné Námestie

Het Hlavné Námestie plein is een plein in het midden van het centrum van Bratislava. Het wordt dan ook gezien als het hoogtepunt van de stad. Rondom het plein zijn allerlei oude kleurrijke vakwerkhuizen te vinden, waar je tegenwaardig een hapje kunt eten of drinken. Het plein vormt het centrum voor de toeristen én de lokale bevolking, waardoor het er altijd gezellig druk is. Op het plein zelf zijn er ook een aantal bezienswaardigheden te bewonderen. Zo is er het stadshuis te vinden, wat ook wel het Stara Radnica wordt genoemd. Ook de Maximilian fontein en het standbeeld van Ridder Roland maakt het zeker de moeite waard om het Hlavné Námestie plein te bezoeken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Slovenië

Hviezdoslavovo Námestie

Het Hviezdoslavovo Námestie is een prachtig plein en een van de bezienswaardigheden in Bratislava. Dit plein bestaat al meer dan 1000 jaar en is dan ook in de middeleeuwen gebouwd. Tegenwoordig is er veel groen op het plein te vinden en kun je er een heerlijk hapje of drankje doen. Het is een voetgangersgebied, waardoor je er geen last hebt van auto’s of ander verkeerd. Op de kop van het plein vind je het Slowaaks Nationaal Theater, wat gebouwd is in een mooie neorenaissance bouwstijl. Voor het theater vind je een indrukwekkend standbeeld van de belang rijke schrijver uit Slowakije.

Primate's Palace Bratislava

Primate’s Palace

Het Primate’s Palace is een prachtig paleis. Het paleis is in de 18e eeuw gebouwd in een neorenaissance bouwstijl en is in het centrum van Bratislava te vinden. Dit gebouw heeft een rijke geschiedenis, zo is er bijvoorbeeld de Vrede van Presburg getekend, ook wel de vredesverklaring na de Derde Coalitieoorlog. Tegenwoordig wordt het gebouw voornamelijk gebruikt voor vergaderingen van de gemeenteraad. Daarnaast kunnen toeristen verschillende gedeeltes van het paleis bewonderen. Je kunt in het Primate’s Palace kennis maken met de geschiedenis van de stad Bratislava.

Michael’s Gate

De Micheal’s Gate is een stadspoort in het noorden van het oude centrum. Dit is de enige overgebleven poort in stad. Vroeger was namelijk het gehele centrum omringd door stadspoorten en muren. Het gebouw komt oorspronkelijk uit de 18e eeuw, maar in de loop der tijd zijn er allerlei elementen bijgekomen. Zo is er nu een standbeeld van Sint Michael aan de stadspoort toegevoegd. In de oude stadspoort is een klein museum te vinden over de oude verdediging en stadsmuren van de stad.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zagreb

Wil je Slowakije combineren met omringende landen? Dan is Wenen een goed idee! Dit ligt namelijk ook op een korte afstand van de stad Bratislava. In deze blog vertellen we alles over de bezienswaardigheden in Wenen. Ben je van plan om ook Polen te bezoeken? Bekijk dan hier de bezienswaardigheden van Gdanks.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings