Bezienswaardigheden in Eindhoven

14/06/2021
172
Rijles eindhoven

Eindhoven is een plek waar design en Brabantse gezelligheid perfect bij elkaar komen. Het is een van de meest veelzijdige steden onder de rivieren en het zal je keer op keer verrassen. Ontdek waarom deze hippe en bruisende stad zeker de moeite waard is om te ontdekken!

Hieronder sommen we wat belangrijke bezienswaardigheden op. Veel plezier bij het ontdekken van al die karakteristieke attracties.

Eindhoven Centrum  

Centraal in het centrum van Eindhoven ligt de markt. De markt is een bruisende plek met gezellige terrassen en een geweldig nachtleven. In de zomer kan je op de volle terrasjes uren genieten van een heerlijk wijntje of biertje. Tijdens GLOW veranderd de binnenstad van Eindhoven in een paradijs van lichtjes. Glow is een gratis lichtkunstfestival. Ontwerpers uit binnen- en buitenland kunnen hun ontwerpen vertonen. Er lopen verschillende wandelroutes door de stad heen en er worden op verschillende plekken shows gegeven. Zeker een aanrader om eens een avondje heen te gaan

eindhoven centrum

Museums

Als je van moderne kunst houdt dan is het van Abbemuseum een bezoekje waard. Alleen het gebouw zelf is al kunst. Het gebouw is in de jaren 30 gebouwd en in 2003 helemaal opgeknapt. In de collectie van het museum zijn werken van Picasso, Kandinsky en Rodin opgenomen. Een kunstliefhebbers hart gaat hier zeker sneller van kloppen. Ben je niet zo van de kunst dan is het Phillips museum nog altijd een goede optie. Je maakt hier een reis door de tijd. Je ontdekt de geschiedenis van Phillips en bezoekt de eerste gloeilampenfabriek.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Midden-Limburg

Sint-Catharinakerk

Een van de verlichte gebouwen tijdens GLOW is de sint-Catharinakerk. De kerk staat in het hart van Eindhoven en is een indrukwekkende verschijning. De kerk komt oorspronkelijk uit 1340 en heeft een rijke geschiedenis. De kerk is room-katholiek, maar is ook een tijdje in de handen geweest van de protestanten. In 1867 is de kerk herbouwd en vergroot naar de versie die je nu kan bewonderen.

Rooftop Bar Vane

Eigenlijk hoort een bar niet echt onder een bezienswaardigheid, maar toch is Rooftop Bar Vane een waardige vermelding. Dat heeft te maken met het uitzicht vanaf de bar. Wie wil er niet onder het genot van een hapje en drankje Eindhoven van boven bewonderen.

Tips

Mocht je naar Eindhoven gaan dan is het verstandig om goed te kijken waar je kan parkeren. Eindhoven is enorm druk. Rijles Eindhoven maakt hier natuurlijk gebruik van om goed te oefenen, maar jij staat denk ik liever niet vast in dit verkeer. Als je de kans hebt, kom dan met het openbaar vervoer. Zo hoef je je niet druk te maken over parkeerplaatsen en kan je genieten van een hapje en natuurlijk een drankje in het gezellige Eindhoven.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings