Bezienswaardigheden in Keulen

18/11/2021
167
architect abcoude

Keulen is een stad met meer dan 1 miljoen inwoners gelegen in het oosten van Duitsland. De stad staat bekent om haar architectuur, cultuur en natuurlijk haar carnaval. Bekende carnavalsartietsen zoals de Höhner, Paveier, Black Foöos en Kassale komen uit deze stad. Keulen is de op vier na grootste stad van Duitsland na Berlijn, Hamburg en München. De stad kenmerkt zich ook door middel van de rivier de Rijn en de bruggen over deze rivier. De Tweede wereldoorlog liet zijn sporen natuurlijk na in deze stad.

Der Dom

Een bezoek aan Keulen is niet geslaagd zonder een bezoek aan de Dom van Keulen. Deze enorm grote kerk is gelegen in het centrum van de stad vlakbij de rivier de Rijn. De kerk staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Het begin van de bouw van de Dom begon in 1801. De kerk werd uiteindelijk afgebouwd in 1880. De Dom was tot en met 1884 het hoogste bouwwerk van de wereld en tot 1890 de hoogste kerk van de wereld. De kerk is gebouwd volgens een gotische bouwstijl. In Tweede wereldoorlog werd de Dom door veertien bommen geraakt. Wonder boven wonder bleef de schade beperkt en kon de Dom na de oorlog eenvoudig worden gerepareerd. De restauratie was af in 1956. Tegenwoordig wordt de Dom in de avonduren verlicht waardoor het grote bouwwerk ook ’s nachts goed tot zijn recht komt. Een bezoek aan de Dom bezorgt je een kijkje een knap slaatje vakwerk en architectuur. Een architect uit Abcoude kan daar niet tegenop.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Holland
Dom Keulen

De Altstadt en de Alter Markt

Een andere plek waar je goed de impact van de Tweede wereldoorlog kunt zien is de Altstadt. Naar de het Nederlands vertaalt betekent Altstads: oudstad oftewel de oude stad. De Altstads is de oude binnenstad. Dit gedeelte van stad werd tijdens de Tweede wereldoorlog volledig platgebombardeerd. De schade na de oorlog was enorm. Vandaar dat men besloot om een deel van de staat maar de restaureren. Alles opnieuw bouwen bleek te moeilijk en te duur. In de Altstadt zie je de mooitste StapelHäuser, restaurants en winkels. Daarnaast vind je in dit gedeelte van de stad ook de Sint-Martinuskerk en het stadhuis. Een bezoek aan de Altstadt kan goed gecombineerd worden met de Alter Markt. Deze plek is gelegen in het midden van de stad. Op de Alter Markt kan men heerlijk eten en vele winkels bezoeken. Het plein was vroeger bekent vanwege de steekgevechten die er werden gehouden. Inmiddels vinden deze gevechten natuurlijk niet meer plaats.

Keulen Tweede Wereldoorlog

De Kölsche kerstmarkt

In de winter is het een absolute must om in Duitsland ook een bezoek te brengen aan een kerstmarkt. Dit is namelijk een typisch Duits fenomeen. Veel Nederlandse toeristen brengen dan ook gedurende deze periode een bezoek aan verschillende kerstmarkten. Een kerstmarkt die sterk aan te raden is, is de kerstmarkt van Keulen. De kerstmarkt in Keulen is namelijk enorm groot, met maar liefst 9 kerstmarkten is genoeg Glühwein en Lebkuchen voor iedereen. De bekendste van de negen markten is de kerstmarkt bij de Dom van Keulen. Deze kerstmarkt wordt ook wel de kerstmarkt Am Dom genoemd. De vele stent verkopen eten, drinken en heel veel leuke spulletjes. Bij sommige stents kun je ook spelletjes doen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Schiedam

Karnaval in Keulen

Wie van carnaval houdt moet een bezoek brengen aan de stad Keulen tijdens de 11/11 of tijdens het carnaval zelf. In Keulen wordt Karnaval nog gevierd zoals het volgens sommige bedoeld is, heel gezellig en een groot feest op straat. De Karnaval in Keulen staat bekent om haar eigen muziek die door de rest van Duitsland en zelfs in andere landen zoals in Nederland wordt gedraaid. Volgens sommigen is de manier waarop men in Keulen Karnaval viert dé manier waarop Karnaval gevierd moet worden. Breng dus eens een bezoek aan Keulen tijdens Karnaval.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings