Bezienswaardigheden in Zeeland

07/07/2022
124
Zeeland

Wie houdt er nu niet van het prachtige Zeeland. De provincie vol met duinen en leuke vissersplaatjes. Je kan hier niet alleen genieten van het strand, maar in Zeeland word je ook nog eens verrast met de leukste en gezelligste steden. Het kan dus eigenlijk niet uitblijven dat je eens een bezoekje brengt aan deze sfeervolle provincie. Zeeland heeft een prachtig gebied om te gaan fietsen of te gaan wandelen. Dus of je nu een terrasje wil pakken in een leuke Zeeuwse stad, of je kiest ervoor om lekker de natuur op te zoeken en richting de duinen en het strand te gaan, Zeeland heeft het allemaal. Mocht je hierdoor nu geïnteresseerd geraakt zijn, dan zetten wij voor jou de leukste bezienswaardigheden in Zeeland voor op een rijtje.

Bezoekje aan de hoofdstad

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je naar Zeeland gaat en dan besluit om de hoofdstad over te slaan. Middelburg heeft een leuke en authentieke sfeer. Zo staat de stad nog vol met historie en mooie monumenten. Mocht je dit nu niet zo reuze interessant vinden en ben jij liever in de winkels te vinden. Maak je vooral niet zorgen want in Middelburg kun je lekker shoppen en overigens ook nog een genieten van heerlijk eten. Overigens bevindt zich in Middelburg de kans om de padelbaan op te gaan met je vrienden of familie.

Zeehondensafari

Als dit niet als muziek in de oren klinkt, dan weten wij het ook niet meer. In Zeeland worden er natuurexcursies georganiseerd. Via deze natuurexcursies maak je een tour langs de natuurlijk leefomgeving van verschillende dieren. Je kan kiezen uit natuurexcursies waar je naar vlinders, vleermuizen en heel vissen kan kijken. Echter is er ook de zeehondensafari. Bij deze safari word je meegenomen naar het leefgebied van de zeehond. Je kan hier dus de leuke zeehondjes van dichtbij beschouwen. Er wordt overigens aangeraden om tickets te reserveren, omdat het een relatief populaire safari is.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Coevorden

Prachtige wandelroutes

Zoals eerder vermeld, kan je in Zeeland genieten van de prachtige natuur. Als je echt van wandelen houdt dan kun je de duinen eigenlijk niet overslaan. Zeeland beschikt over een netwerk aan wandelroutes. Eén van de meest populaire wandelroute die er is, is de route die van Oostkapelle naar Domburg loopt. Mocht je nu kinderen bij je hebben, dat is geen probleem. Er zijn ook wandelroutes die speciaal zijn ingericht voor kinderen. Ga dus lekker genieten in de prachtige duinen van Zeeland.

Stoomtrein Goes

Deze stoomtrein in Goes wordt ook wel het rijdende museum genoemd. Deze authentieke trein, die nog op kolen gestookt wordt, reist van Kwadendamme naar Hoedekenskerke.  Je kan dus een leuke rit maken in deze leuke stoomtrein. Je kunt verschillende tickets kopen. Vind je het bijvoorbeeld leuk om een gevoel te krijgen voor de doorsnee burger die op houten bankjes moest reizen, of vind je het juist leuk om te kunnen proeven van de wat luxere klasse met beklede stoelen. Je krijgt de mogelijkheid om tijdens je reis uit te stappen om zo ook nog van de omgeving van Zuid-Beveland te genieten.

Vond je het leuk om over verschillende bezienswaardigheden te lezen in Zeeland? Neem dan ook een kijkje op onze andere pagina's, waar wij ook de beste bezienswaardigheden van andere steden beschrijven zoals bijvoorbeeld van Dordrecht, Gouda en Nijmegen.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings