Bezienswaardigheden in Gouda

28/06/2022
165
Spoed tandarts Rotterdam

Voor wie er naar Gouda toegaat kunnen we verzekeren dat deze stad meer te bieden heeft dan alleen stroopwafels en kaas (al is dit wel een van hun meest beruchte producten). Het is een mooie en hele oude stad dat veel moois te bieden heeft. De stad heeft veel cultureel erfgoed en oude panden. De binnenstad is prachtig en historisch. De stad ligt midden in het groene hart van Nederland en heeft altijd behoort tot een van de rijkste Nederlandse steden. Het stadhuis en de Sint-Janskerk zijn hier prachtige voorbeelden van.

In december wordt er altijd een lichtjes avond georganiseerd. Dit is een eeuwen oude traditie in de stad die tot op vandaag de dag nog steeds wordt nageleefd!

Stadhuis van Gouda

Dit gebouw is in de 15e eeuw gebouwd. Het is een statisch en prachtig gebouw dat geen spatje veroudert lijkt te zijn en nog volledig intact is. Het stadhuis van Gouda staat midden op de markt en neemt hiermee een duidelijke plaats in als het middelpunt van het centrum. Het stadhuis heeft echter alleen geen functies meer en wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt voor trouwfoto’s en bruiloften. Het blijft wel echt een heus plaatje om te aanschouwen!

De Sint-Janskerk van Gouda

De Sint-Janskerk van Gouda is een prachtige kerk dat door veel bezoekers en toeristen in de stad wordt bezocht. Het is een van de pronkstukken in de Goudse stad en bevat maar liefst 72 kunstwerken in Goudse glazen (glas in lood). De kerk is in de 15e eeuw bijna volledig verwoest door een grote brand, maar is hierna toch weer heropgebouwd. De Sint-Janskerk is de langste kerk van Nederland en een magnifiek fenomeen om te aanschouwen. 

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Heerlen

Kaarsjes avond in Gouda

Kaarsjes avond in Gouda is iets wat je absoluut eens moet hebben meegemaakt. De gehele binnen stad wordt belicht met kaarsen en bij het stadhuis wordt een gigantische kerstboom opgetogen. Dit wordt gedaan op de 2e of 3e vrijdag van december, vlak voor kerstmis. Er worden wel meer dan 1500 kaarsen in het centrum gevonden. Het is een eeuwen oude traditie die gelukkig altijd is blijven bestaan!

En de lunch

Ook voor een fantastische lunch kun je terecht bij verschillende superleuke restaurantjes in Gouda. Hier onder is een kort overzichtje voor jullie. Verder kan je natuurlijk in de binnenstad terecht voor leuke en gezellige tentjes om te genieten van een heerlijke lunch of diner.

Miss Nice Vegan Foodbar

Voor de veganisten en vegetariërs onder ons is dit the place to be! Hier wordt het eten allemaal vegan, vers en handgemaakt. De menukaart verandert ieder seizoen mee met de seizoensproducten. Zo blijft de prijs eerlijk en betaalbaar. Dit is overigens ook beter voor het milieu en bovendien heb je zo ieder seizoen smaakvol en lokaal eten tijdens een lunch bezoek aan deze bar.

De siroopwafelfabriek

Hier krijg je de lekkerste en verste stroopwafels van misschien wel heel Nederland. Een van de vele dingen waar Gouda zo enorm bekend om is geworden! Kijk wel uit als je er in bijt want ze zijn nogal krokant en we zouden niet wensen dat je naar een spoed tandarts in Rotterdam zou moeten rijden of verder weg om je gebit te laten maken! Verder wensen wij jou veel plezier toe met je bezoek aan Gouda!

Lees ook:  10 prachtige bezienswaardigheden in Karpathos

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings