Bezienswaardigheden in Nijmegen

27/06/2022
279
mixed martial arts

Nijmegen is een zeer bruisende en gezellige stad. Geen wonder dat veel Nederlanders, Duitsers en Belgen hier graag een dag of weekend naartoe komen. De stad heeft sfeer, karakter en veel leuke uitjes om mee te maken. Daarom willen wij jou graag voorstellen aan een aantal fantastische bezienswaardigheden die verborgen liggen in het mooie Nijmegen.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De stad moet je natuurlijk wel goed ondervonden hebben als je hier een bezoekje aan brengt. Ook kun je er een leuke stedentrip van maken en een weekendje hier verblijven.

mixed martial arts Nijmegen

De Stevenskerk en de Mariënburgkapel

Deze kerk en Nijmegen hebben een eeuwenoud bestaan met elkaar. De Stevenskerk is niet voor niets het hart van de stad geworden, evenals de Mariënburgkapel. Tijdens de oorlog in 1945 is deze kerk gebombardeerd en vrijwel met de grond gelijk gemaakt. Sinds de wederopbouw na de oorlog is deze kerk het icoon van de stad geworden.

De Mariënburgkapel wordt ook wel het huis van de Nijmeegse geschiedenis genoemd. En is daarmee een van de oudste monumenten van Nederland. Als je iets wilt weten over de Nijmeegse geschiedenis, dan is dit de place to be!

Het Kronenburgerpark

Het  Kronenburgerpark is een van de bekendste en meest centraal gelegen parken van Nijmegen. Ook hier zijn cultuur en historie goed te bekennen. Het park licht op loop afstand van het centrum en het station. Ook zijn de kruittoren en de omwalling uit de middeleeuwen nog voor een groot deel hier zichtbaar. Dit maakt het park bijzonder en een zeer mooie en culturele verschijning. Hier kun je lekker wandelen, een picknick mand mee naartoe nemen en lekker vertoeven in het gras. Dit is zeker een aanrader om te bezichtigen als je eens in Nijmegen bent.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Amsterdam

De Waalkade

De Waalkade wordt door de Nijmegenaren toch wel echt gezien als een van de mooiste plekken van Nijmegen. Ook hier kun je heerlijk wandelen, lekker eten, een terrasje pakken of een van de musea bezoeken die aan de Waalkade gevestigd zijn. Daarnaast is het uitzicht aan het water prachtig en romantisch om aan te eten op een terrasje.

mixed martial arts

Het rivierpark

Dit is gelegen aan de overkant van de Waalkade in Nijmegen en ligt daarom dus ook vlak in het centrum. Dit park is ontstaan door aanlegging van de dijken en opgravingen in de rivier aan de Waalkade. Hierdoor is er een prachtig eiland ontstaan met mooie natuur -en wandelgebieden met prachtig uitzicht.

Het centrum  

Natuurlijk mag het centrum van Nijmegen zeker niet ontbreken. Hier kun je natuurlijk ook altijd terecht voor een hapje en een drankje, een middag shoppen en een andere zeer leuke activiteit zoals een proefles in mixed martial arts. Kortom, Nijmegen is van veel moois, historie en anderen soorten kunst voorzien.

mixed martial arts

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings