Bezienswaardigheden in Venray

02/09/2021
171
Venray

Venray is een stad in het Noorden van Limburg dat vaak wordt overgeslagen met betrekking tot touristen en vakanties. Toch is er dit gebied genoeg te doen waardoor je toch een leuke tijd kan hebben met je partner, familie of vrienden. Venray zelf is niet heel erg groot en geeft hierdoor een knus karakter aan de stad, waar je lekker kan eten en drinken en heerlijk terrassen. Buiten dit is Venray modern opgezet en beginnen steeds meer mensen naar deze stad te trekken.

Toch verbaast het mensen vaak als ze te horen krijgen dat Venray ook vlak in de buurt ligt van een ontzettend groot natuurgebied met zelfs het mooiste meer van Nederland. We hebben het in dit geval over de Maasduinen. Dit natuurgebied is beschermd en omvat grote hoeveelheden natuur, dieren en water. De combinatie van het feit dat dit natuurgebied is ontstaan door een rivier zorgt voor een onbekend fenomeen in Nederland. Je kan hier dan ook heerlijk wandelen en tot rust komen, maar je kan ook lekker fietsen of op andere manier dit natuurgebied leren ontdekken. Tenslotte kun je een van de dichtbij gelegen dorpen zoals Kessel bezoeken.

Bezienswaardigheden in de buurt

Arcen is een leuk klein dorpje in de buurt van Venray dat wordt aangetrokken door touristen, door het leuke oude dorpscentrum. Je waant je hier weer even een paar jaar terug en kan hierna ook nog een leuke wandeling maken langs de maas. Tevens is Arcen het hoofdtoneel van de paleistuinen en een welness centrum met heet water bad. Stoeldopshop zorgt ervoor dat je zo lekker tot rust kan komen samen op de ligbedden bij deze thermen. Verder ligt ook Venlo in de buurt en heb je nog een kans om een stad te ontdekken of kan ergens lekker wat eten bij een van de velen pannenkoekhuizen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Arnhem

Actieve bezienswaardigheid

Toch is het niet gek als je een keer wat actiever wilt doen op je vakantie in Noord-Limburg. Het antwoord hierop is Taurus in Velden waar je zowel kan lasergamen, spellen kunt spelen, bowlen, golven en ook nog lekker wat drinken. Dit is de plek voor een leuk avondje even genieten en leuke dingen samen doen. Zo heb je een vakantie die alle kanten op gaat en die leuk is voor jong en oud. Ook heb je allerlei mogelijkheden om te blijven slapen zoals in hotels of luxe campingresort in de buurt. Zeker een aanrader!

Lees hier ook leuke bezienswaardigheden in de steden Venlo, Kassel, Weert en Doorn!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings