Bezienswaardigheden in Doorn

15/06/2021
124
doorn

Waarschijnlijk niet één van de eerste vakantiebestemmingen die je zult kiezen, maar het dorpje Doorn heeft meer te bieden dan je denkt. Het dorp ligt in de provincie Utrecht en behoort tot de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het heeft een rijke geschiedenis, welke teruggaat tot de periode 885-896. In deze tijd werd de nederzetting nog Thorhem genoemd, woonplaats van de Noorse dondergod Thor. Vikingen hebben de plaats deze naam gegeven, omdat hier de dondergod Thor vereerd zou worden. Echter blijft het bij Doorn niet enkel bij een rijke geschiedenis, er zijn namelijk ook genoeg interessante bezienswaardigheden te vinden én leuke activiteiten te ondernemen. We vertellen je graag meer.

utrechtse heuvelrug

Landgoed Zonheuvel

Uiteraard heb je voor een leuke vakantie in Doorn een mooie slaapplek nodig. Landgoed Zonheuvel is volgens ons in dat geval het perfecte adres. Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel ligt namelijk midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waardoor jij in alle rust ’s avonds onder je verzwaringsdeken kan liggen. Het landgoed bestaat uit een viertal unieke gebouwen: het Paviljoengebouw, het Maarten Maartenhuis, Het Koetshuis én de Lodges. Door de combinatie van de vier prachtige gebouwen kun jij makkelijk een gehele dag vertoeven op het landgoed, om vervolgens ’s nachts onder je verzwaringsdeken met een voldaan gevoel tot slaap te komen.

Play Paintball

Museum Huis Doorn

Een bezienswaardigheid dat je gezien moet hebben. Nadat ontelbare soldaten waren gesneuveld door de Eerste Wereldoorlog, vluchtte de Duitse keizer Wilhelm II met al zijn bezit naar Nederland. In Huis Doorn vond hij een plek waar hij zijn hofhouding in het klein kon voortzetten. Het keizerlijke interieur is tot vandaag de dag nog altijd te zien en in het tentoonstellingspaviljoen ontdek je de rol van Nederland in die donkere tijd. Want ondanks onze neutrale positie, was de Eerste Wereldoorlog ons zeker niet onopgemerkt voorbij geraasd.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Roermond

Play Paintball

Uiteraard is het ook mogelijk om een veel actievere bezigheid uit te voeren in Doorn. Play Paintball biedt namelijk uitgebreide mogelijkheden voor het spelen van paintball. Op 10.000 vierkante meter kun je dan de strijd aangaan met vrienden en/of collega’s, je speelt namelijk alleen met je eigen groep. Daardoor is het ook een echte aanrader voor een vrijgezellenfeestje. Laat de vrijgezel een varkenspak aantrekken en stuur hem het veld in om de volle lading verf te krijgen. Speel je liever op een andere locatie? In overleg is er bij Play Paintball veel mogelijk.

Wil jij meer leuke bezienswaardigheden ontdekken binnen Utrecht? Klik dan hier voor onze blog!

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings