Bezienswaardigheden in Utrecht

12/06/2021
131
Architect nieuwbouw

In het midden van ons land ligt de provincie Utrecht. De hoofdstad van Utrecht is (hoe kan het ook anders) Utrecht. Utrecht is een makkelijk te bereiken stad met een goede balans tussen een bruisende binnenstad en rustige buitenwijken.

Het centrum van Utrecht is altijd gezellig door de vele eetgelegenheden en restaurants. Als je houdt van architectuur ben je ook aan het juiste adres. Als architect nieuwbouw kan je zeker je weg vinden in Utrecht. Utrecht is namelijk samen met Amsterdam de stad met de meeste nieuwbouwprojecten. Ook als je meer van oude architectuur houd dan moet je zeker in Utrecht gaan kijken. Van Utrecht krijg je zeker nooit genoeg!

De Dom

Als je in Utrecht bent mag je de Domtoren zeker niet overslaan. Met zijn 112 meter is het de hoogste toren van Nederland. Daarnaast is hij ook nog eens de oudste kerktoren van Nederland. De Dom is gebouwd in 1321. De Dom bevat 14 klokken die tussen de 281 en 8227 kilo wegen. Dus als je de kerktoren niet kan zien kan je hem zeker wel horen. Wil Utrecht van bovenaf zien dan kan je de Domtoren beklimmen. Je moet dan wel even 465 treden op, maar dan heb je ook een prachtig uitzicht!

Het Nijntje-museum

Heb je kinderen tussen de 2 en 6 jaar dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Nijntje-museum. Het is een museum waar kinderen de baas zijn. Dat is ook wel te merken aan de opstelling van het museum. Er zijn geen routes en je mag overal aanzitten of op klimmen. Ondanks dat het museum niet heel groot is kunnen kinderen er zich uren vermaken. Als ouder is er gelukkig ook wat te zien. In elke ruimte zijn er plekken ingericht waar de ontwikkeling van het werk van Dick Bruna is te zien.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zeeland

Kasteel de Haar

Als je jezelf even helemaal wilt wanen in de wereld van ridders en prinsessen, moet je zeker een bezoekje brengen aan kasteel de Haar. Een prachtig kasteel met een wonderlijke geschiedenis en geweldige tuinen. Overal waar je gaat en staat in het kasteel is wel een stukje geschiedenis te vinden. Echt een prachtige locatie die zeker het bezoeken waard is!

kasteel de haar utrecht

City Skydive

Ben je op zoek naar een actief uitje en ben jij niet bang om iets nieuws te proberen. Breng dan eens een bezoekje aan City Skydive. Onder begeleiding van ervaren sportvliegers word je meegenomen in een van de windtunnels. Hier ervaar je hoe het voelt om vanaf 4000 meter uit een vliegtuig te springen, zonder daadwerkelijk uit een vliegtuig te hoeven springen. Echt een bucketlist item voor iedereen die wel van een beetje avontuur houdt!

Tips

Als jij Utrecht stad eens goed wilt bewonderen, maar je hebt geen zin om te gaan lopen. Dan kan je Utrecht ook ontdekken vanaf de grachten. Je kan kiezen voor een rondvaart met een gids die je alles verteld over de rijke historie van Utrecht, maar je kan natuurlijk ook zelf een bootje huren en genieten van de prachtige stad die Utrecht heet.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings