Bezienswaardigheden in Milaan

02/11/2021
87
stage commerciële economie

stage commerciële economie

Milaan is de 2de stad in Italië en de meest belangrijkste van heel Noord-Italië. De stad ligt gelegen midden in een vlak gebied. Hier komt de naam Milaan vandaan. De naam is namelijk Latijns voor Mediolanum. Wat betekent "in het midden". Het is bovendien ook de hoofdstad van Lombardije. Dit is een van de ver ontwikkelde gebieden en regio van Italië. Daarnaast behoort Milaan nu tot een van de belangrijkste stedentripbestemmingen van Italië. Net als de steden Rome, Florence, Venetië en Napels. De meest bekende status van Milaan is het winkelparadijs, modestad en voetbalwerk. Veel mensen zeggen dat de stad een authentiekere uitstraling heeft dan andere steden en daarom zo geliefd is door vele mensen. Daarnaast is het een uitstekende en leuke stad voor een buitenlandse stage als commerciële economie. Als je fan bent van Italië en houdt van winkelen dan is ook zeker deze stedentrip aan te raden voor jou. Ben je benieuwd naar de bezienswaardigheden van Milaan lees dan vooral verder.


stage commerciële economie

De Duomo di Milano


stage commerciële economie

De Duomo di Milano

De  Duomo Santa Maria Nascente is een rooms-katholieke kathedraal, maar niet zomaar een kathedraal. Het is de grootste rooms-katholieke kathedraal in de wereld. De dom is gemaakt in een Gotische stijl. Dit is terug te zien aan de vele torentjes en in de façade van de kerk. De kerk heeft in totaal 135 torens op het dak, 2000 standbeelden. De kerk heeft een oppervlakte van maar liefst 11.700 vierkante meter. Links van het altaar staat het bekendste beeld van de kerk. Dit beeld heet Sint-Bartholomeus. Het beeld is een beeld nagemaakt als heilige met een afgestroopte huid als sjaal om hem heen. Daarnaast heeft de dom ook een museum. Hierin worden veel beelden en spullen tentoongesteld in ruimtes. Het laten zien van de geschiedenis van de kathedraal staat hier centraal. Ook oude schilderijen en tapijten zijn er te bezichtigen. Het is de bekendste bezienswaardigheid van Milaan en wordt door vele toeristen bezocht. Vooral van de buitenkant maken veel mensen foto’s, omdat ze dit een mooi en apart gebouw vinden. Een andere mooie kathedraal vind je in Padua. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in deze stad.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Verona

Het klooster Santa Maria delle Grazie

Dit klooster in Milaan is vooral bekend vanwege de beroemde kunstwerken van Leonardo da Vinci. En vooral door het kunstwerk Het Laatste Avondmaal. Dit omdat er een kunstwerk is die vaak Fresco genoemd wordt. Het kunstwerk bevindt zich in de eetzaal. Het kunstwerk is echter geen Fresco omdat, dit op een droge muur geschilderd is en niet op nat gips. Dat deed het schilderij geen goed, want al kort na het tentoonstellen in 1498 vervalde het schilderij. Vervolgens vond er verdere beschadiging plaats door mislukte restauraties, verontreiniging en een bom vanuit de Tweede Wereldoorlog. Het schilderij is een vertoning van twaalf discipelen die tegelijkertijd antwoorden op de uitspraak van Jezus dat één van hun zal gaan verraden. Dit schilderij is nog altijd te bezichtigen echter moet je minstens een aantal dagen van tevoren reserveren en je mag maar 15 minuten ernaar kijken.

stage commerciële economie

De Wijk Navigili

Deze wijk staat bekend als het Venetië in Milaan. De Wijk is daarnaast ook genoemd als de gezelligste wijk van Milaan. Net ligt deze wijk nog in het centrum. Het centrum bestaat uit een groot groen gebied met veel ontspanningsmogelijkheden voor alle bewoners en bezoekers. In dit wijkje liggen kanalen gelegen wat vroeger dienden als havengebied. Het is een karakteristieke wijk met veel winkeltjes en eet en drinkgelegenheden. De gebouwen en het water maakt deze wijk zo gezellig en knus. Vooral in het donker wanneer alle lampjes aan zijn is het hier erg gezellig om nog te lopen. Ook is hier elke laatste zondag van de maand een rommelmarkt te vinden.

stage commerciële economie

Galleria Vittorio Emanuel II

Deze bezienswaardigheid is een groot luxe winkelcentrum in Milaan. Het is gebouwd in de 19de eeuw en vernoemd naar de koning Victor Emanuel II. De maker van de toegangspoort overleed echter na het vallen van een steiger. Tien jaar later na de opening werd de toegangspoort pas weer verder afgemaakt. De vloer is gemaakt van mozaïek en werd in 1966 gerestaureerd met een zeldzame marmersoort. Ook zijn de emblemen van de Italiaanse steden Rome, Florence, Turijn en Milaan in de vloer te zien. De luxe winkels die je bijvoorbeeld kunt verwachten als bezoeker zijn Prada, Gucci en Louis Vuitton. Het gebouw bestaat uit een lange gang van 196 meter, met een gigantische koepel van 47 meter hoog en 36 meter breed.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zeeland

Basilica di Sant’Ambrogio

Dit betreft een gebouw dat door de patroonheilige van Milaan gebouwd is. In de vierde eeuw werd deze kerk gebouwd door Heilige Ambrosius. Vervolgens is de kerk nog een paar keer gerestaureerd en herbouwd. Ook nadat de Tweede Wereldoorlog was geweest is het gerestaureerd. Het behoord nu tot een van de oudere kerken van Milaan. Dat komt doordat de stad de kerk heeft opgeslokt tijdens de groei van de stad. Het mooiste aan het gebouw is het binnenplein met de vele zuilen. Van binnen is er veel mozaïek te zien in de kleuren blauw, wit, goud en rood.

Parco Sempione

Deze bezienswaardigheid is erg populair bij de vele toeristen. Het is een ontzettend groot park dat uit 39 hectare bestaat. De toeristen komen via het Castello Sforzesco meestal binnen. Dit komt doordat het kasteel goed aansluit op het park ook de tuinen van het kasteel komen uit op het park. Het park bezit over vele bankjes voor te zitten, maar ook andere maken gebruik van de grote grasvlaktes die er liggen om te kunnen zitten of eten en drinken te benutten. Loop je bijvoorbeeld een buitenlandse stage voor international business, stage voor commerciële economie of een stage als accountmanagement dan is dit de ideale plek om in je pauze tot rust te komen en te genieten van het weer. Verder kun je met de Torre Branca het uitzicht van Milaan bezichtigen. Het is een ijzeren toren van 109 meter hoog met een prachtig uitzicht bij een heldere dag.

De Scala van Milaan

Het grootste en oudste opera gebouw ter wereld ligt in Milaan. Van de buitenkant is het geen spectaculair gebouw, maar van de binnenkant zal je versteld staan. Het is rijkelijk versierd. Het interieur is erg chic en er hangt een enorme kroonluchter. Wil je een voorstelling zien in het operagebouw dan is het verstandig om dit al zeker 2 maanden van tevoren te plannen, want de kaartjes zullen snel uitverkocht zijn.

stage commerciële economie

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings