Onbekende bezienswaardigheden in Rome

26/08/2021
189
oortjes

oortjes

Rome is een van de populairste
stedentrips voor Europeanen. Rome ook wel bekend als 'de stad van de liefde' is de hoofdstad van Italië. Deze term komt oorspronkelijk uit het Latijn 'Roma en amor'. De stad en de liefde.

Rome is makkelijke te bereiken met de auto, openbaar vervoer en het vliegtuig. Rome staat ook bekend om de prachtige cultuur, geschiedenis en natuurlijk Vaticaanstad. Je zult je niet vervelen tijdens een stedentrip in Rome. Er zijn genoeg prachtige bezienswaardigheden, traditionele restaurantjes en winkelgelegenheden. Alles wat je nodig hebt voor een gezellige en actieve stedentrip!

Deze stedentrip zal vooral bestaan uit veel wandelen, dus laat die hakken thuis en neem een extra paar sneakers mee!

 

 


Trastevere


oortjes

Rome

Trastevere

Trastevere is heeft een tijdloze charme en is de meeste authentieke wijk van Rome. In de straten van Trastevere liggen een aantal van de best bewaarde bezienswaardigheden van Rome. Deze wijk wordt daarom ook het 'Het hart van Rome' genoemd. Trastevere ligt aan de west zijde van de rivier van de Tiber. Trastevere is daarnaast een echte gezellige studentenwijk. In deze wijk zijn er talloze bezienswaardigheden zoals Villa Farnesina, Porta Portese, Vicolo della Torre en de botanische tuin.

Trastevere is daarnaast de hotspot voor het nachtleven van Rome. Samen met de wijk Testaccio is Trastevere in Rome de topper op het gebied van uitgaan. U vindt er theater, clubs, bioscopen en cafés met live muziek.

 

Testaccio

Deze Romeinse wijk is niet heel bekend onder toeristen, maar des te meer geliefd onder de romeinen zelf. Dit is een oude slagersbuurt aan de Tiber. Daarnaast is het van oorsprong een arbeiders wijk. De Wijk is erg in opkomst vanwege alle clubs en bars die er de laatste jaren in de pakhuizen geopend zijn. Ook kent deze wijk een divers aanbod aan gezellige restaurants waar je kunt genieten van de authentieke Romeinse keuken. In deze wijk vindt je de beste traditionele gerechten van Italië. Naast de overheerlijke gerechten zijn er ook genoeg bezienswaardigheden in Testaccio  zoals de piramide van Cestius, Porta San Paolo, museum van Via Ostiense en Testaccio markt.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Padua

 

San Lorenzo

Deze wijk wordt ook wel de studentengetto genoemd. Er wonen hier inderdaad veel studenten en dat brengt enkele voordelen met zich mee voor de bezoekers. De prijzen zijn hier een stuk lager dan in het toeristische centrum en het is er vrijwel altijd gezellig. Sommige van de oudere bewoners zijn niet al te blij met deze levendigheid, maar het lijkt dat ze de strijd hebben verloren. Indien je niet van deze studenten drukte kan waarderen, dan wordt er door de ouderen aanbevolen om het s ’avonds oortjes te dragen bij het slapengaan. Op elke hoek vind je wel een pizzeria of boekenwinkel waar de jongeren bijeen komen om lekker wat te drinken en te eten.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings