Bezienswaardigheden in Padua

29/08/2023
275
bezienswaardigheden padua: Basilica di Sant’Antonio

Padua, ook wel bekend als Padova, is een stad die doordrenkt is met geschiedenis, kunst en cultuur. Het is een bestemming die elke reiziger betovert met zijn unieke bezienswaardigheden en sfeer. In dit artikel gaan we dieper in op de must-see bezienswaardigheden in Padua. Of je nu een geschiedenisfanaat, kunstliefhebber of gewoon een nieuwsgierige reiziger bent, Padua heeft voor iedereen iets te bieden.

Basilica di Sant’Antonio di Padova

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Padua is ongetwijfeld de Basiliek van Sint-Antonius. Deze prachtige kerk, gebouwd in gotische stijl, herbergt het graf van de heilige Antonius van Padua. De architectuur en de kunstwerken binnenin zijn adembenemend en trekken jaarlijks duizenden pelgrims en toeristen aan.

bezienswaardigheden padova

Orto botanico di Padova

Voor liefhebbers van botanie is de Botanische Tuin van Padua een waar paradijs. Het is de oudste botanische tuin ter wereld die nog steeds op dezelfde locatie is gevestigd waar hij oorspronkelijk werd aangelegd. De tuin werd gesticht door de Universiteit van Padua als een plaats voor de studie van medicinale planten. Tijdens de Renaissance was Padua een centrum voor wetenschap en leren, en de botanische tuin speelde een cruciale rol in dit intellectuele tijdperk. De botanische tuin herbergt een uitgebreide collectie planten en bomen van over de hele wereld. Er zijn verschillende afdelingen en tuinen die elk een specifiek type flora presenteren.

Duomo di Padova

De kathedraal is opvallend vanwege zijn elegante gevel met klassieke zuilen en gebeeldhouwde ornamenten. Het interieur is even indrukwekkend, met prachtige fresco's en altaarstukken die het religieuze erfgoed van Padua weerspiegelen. Het meest opvallende kenmerk van de Duomo is de enorme koepel, die van verre zichtbaar is en een indrukwekkend silhouet aan de skyline van Padua toevoegt. Houd je van mooie kerken? Lees dan deze blog over de bezienswaardigheden in Milaan.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Venray

Cappella degli Scrovegni

De Scrovegni-kapel is een meesterwerk van de Italiaanse kunstenaar Giotto. De kapel staat wereldwijd bekend om zijn fresco's die het leven van Christus vertellen. De verbluffende fresco's zijn goed bewaard gebleven en bieden een ongeëvenaarde artistieke ervaring.

bezienswaardigheden padua: kapel

Prato della Valle

Prato della Valle is een van de grootste pleinen in Europa en is een ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het plein wordt omringd door een dubbele ring van beelden en heeft een schilderachtige gracht die wordt omzoomd door bomen. Het is de perfecte plek om te wandelen en de lokale sfeer op te snuiven.

De stad van de Aperol

Aperol is een beroemd Italiaans aperitief dat bekend staat om zijn heldere oranje kleur en verfrissende smaak. Het werd oorspronkelijk gecreëerd in Padua door de broers Barbieri. Later werd Aperol in de Campari fabrieken gemaakt. Voor Campari en andere Italiaanse dranken, kun je terecht op deze pagina. Aperol werd al snel populair in heel Italië, vooral in de regio Veneto, waar het een belangrijk ingrediënt werd in de beroemde "Aperol Spritz" -cocktail. Deze sprankelende en verfrissende cocktail, gemaakt met Aperol, prosecco en bruiswater, is nu wereldwijd bekend en wordt vaak geserveerd als aperitief. Koop Aperol via deze link.

Piazza della Frutta

De Piazza della Frutta, gelegen in het hart van Padua, is een bruisend marktplein dat al eeuwenlang het kloppende hart van de stad is. Deze levendige en kleurrijke locatie is een must-visit voor zowel toeristen als de lokale bevolking vanwege de markt, die bijna elke dag gehouden wordt. Hier kun je een overvloed aan verse producten vinden, waaronder seizoensgebonden groenten en fruit, kazen, olijven, noten en nog veel meer.

bezienswaardigheden padua: plein

Palazzo della Ragione

De geschiedenis van Palazzo della Ragione gaat terug tot de 13e eeuw. In deze tijd werd het gebouwd als het gerechtsgebouw en het bestuurscentrum van de stad. Het is een voorbeeld van gotische architectuur en is opvallend vanwege zijn imposante afmetingen en indrukwekkende gevel. Het meest opvallende kenmerk van het Palazzo della Ragione is zijn gigantische houten dakstructuur. Dit dak heet ook wel de "Salone" en is een van de grootste middeleeuwse houten daken ter wereld. Het dak heeft een indrukwekkende lengte van meer dan 80 meter en gigantische houten pilaren ondersteunen dit bijzondere dak.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zeeland

Torre dell’Orologio

De geschiedenis van de Torre dell'Orologio gaat terug tot de 14e eeuw. Het werd toen gebouwd als een belangrijk astronomisch observatorium en een klokkenhuis. Het was oorspronkelijk ontworpen om astronomen te helpen bij het bestuderen van de bewegingen van de hemellichamen en om de stad te voorzien van nauwkeurige tijdmeting. De toren heeft een prachtige architectuur die de overgang van de gotische naar de renaissancestijl weerspiegelt. De basis is vierkant en wordt bekroond door een indrukwekkende klokkentoren. Het meest opvallende kenmerk is de astronomische wijzerplaat aan de zijkant van de toren, die de positie van de zon en de maan aangeeft.

Chiesa degli Eremitani

Deze kerk is genoemd naar de Augustijner eremieten, die als kluizenaars in de buurt leefden. De kerk is gebouwd op de plaats waar eerder een Romeinse arena had gestaan. De kerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De gevel is versierd met ingewikkelde gotische versieringen en rozenvensters. Het interieur is indrukwekkend met zijn hoge gewelven en prachtige fresco's. Een van de opvallendste kenmerken van de kerk is het plafond, dat gedecoreerd is met een reeks prachtige fresco's die het leven van Jezus Christus uitbeelden.

Liever naar een landelijke plek in Italië reizen? Doe dan tips op met deze blog over bezienswaardigheden rondom het Gardameer. Of lees meer over bezienswaardigheden in Montecatini Terme.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings