Bezienswaardigheden rondom het Gardameer

08/06/2021
165
kayak

 

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het wordt elk jaar druk bezocht door toeristen. Rondom het Gardameer liggen prachtige plaatsjes. Het is voor zowel vakantie gasten met kinderen als zonder kinderen de ideale bestemming!

In de zomer lopen de dorpjes en steden daarom ook vol met toeristen. In de zuidelijke regio liggen de grotere campings die zich vooral richten op het massatoerisme, terwijl er in andere plaatsjes weer kleinschalige authentieke accommodaties liggen die je het gevoel geven dat je leeft als een echte Italiaan. Als je besluit op vakantie te gaan naar het Gardameer dan moet je deze 4 bezienswaardigheden zeker niet overslaan!

Het Gardameer

Ten eerste moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan het Gardameer zelf. Een prachtig groot meer met vele stranden. Vanaf het water kan je de schilderachtige dorpjes bewonderen en aan de noordkant de prachtige bergen. Het meer bestaat uit zoet water dus het is heerlijk om erin te zwemmen. Het meer kent geen getijden dus de kans op flinken golven is klein, ideaal dus als je bijvoorbeeld met een kayak het water op wilt gaan. Als je van vissen houdt dan ben je bij het Gardameer aan het juiste adres. Er mag het hele jaar door gevist worden in het Gardameer.

Riva del Garda

Riva del Garda is de op een na grootste stad aan het Gardameer. Het ligt in het noorden, maar als je in het zuiden verblijft is het zeker de moeite waard om er naar toe te gaan. Kies dan voor de route langs de westkant van het Gardameer, omdat dit de mooiste is. Het centrum van Riva del Garda bevat prachtige historische bouwwerken zoals Torre Apponale. Riva del Garda was ooit onderdeel van het Oostenrijkse keizerrijk. De invloeden hiervan zijn nog in de stad en op de menukaart terug te zien

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zagreb

Verona

Eigenlijk is Verona niet onderdeel van de regio Gardameer, maar het is zo’n mooi plaatsje dat het toch wel een vermelding waard is. Als je de kans krijgt dan moet je zeker een van de opera’s in de arena van Verona bezoeken. De oude binnenstad staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Hier bevinden zich vaak ook de meeste toeristen. Als je een mooi uitzicht over Verona wilt hebben dan moet je zeker de Torre dei Lamberti bezoeken. Je kan hier met de lift naar boven, maar als je wel van een uitdaging houdt dan kan je ook de 289 traptrede naar boven lopen.

Gardaland

Ga je met kinderen op reis dan is het leuk om een van de pretparken rondom het Gardameer te bezoeken. Gardaland is hier eentje van. Gardaland ligt vlak bij Lazise en is het grootste pretpark dat de regio Gardameer te bieden heeft. Het park heeft meer dan 50 attracties. Daarnaast zijn er ook speciale avond tickets te krijgen. Dit is ideaal als je het overdag te warm vindt om naar een pretpark te gaan. Als je meer van de onderwaterwereld houdt dan biedt Gardaland zelf een Sealife Aquarium aan.

 

gardaland

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings