Bezienswaardigheden in Montecatini Terme

21/09/2023
227
Bezienswaardigheden in Montecatini Terme

In de regio Toscane tussen Pisa en Florence in ligt het kleine stadje Montecatini Terme. Ofschoon omcirkeld door zijn bekendere grotere broers, biedt de stad zelf ook gezelligheid en interessante bezienswaardigheden. Het is een ideale uitvalsbasis, wanneer je meerdere gebieden en steden in de Toscanen wilt bezichtigen. Montecatini oogt Italiaans met zijn huizen in exotische kleuren en de stad grenst aan een wijngaarden. Meer weten over deze leuke plek? Lees dan deze blog over de top 7 van leukste bezienswaardigheden in Montecatini Terme.

Thermale baden van Montecatini Terme

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Montecatini Terme zijn de vele thermale baden. Het heeft maar liefst negen kuuroorden, waarvan de bekendste de Tettuccio Spa is. In het prachtige, theatrale gebouw vind je ook een antiek café met schilderingen van bekende Italiaanse kunstenaars. Houd je niet zo van lekker badderen, dan is het toch wel de moeite waard om even naar binnen te gaan. De sfeer en architectuur maken deze kuuroorden vaak een bezoek meer dan waard. Naast de Tettuccio, heb je nog de Torretta, Regina, Tamerici, Grocco, Excelsior, Leopoldine en de La Salute, waar je van een spa dag kunt genieten.

Wil jij na een bezoek aan deze thermale baden liever jouw eigen spa in de tuin? Laat een exclusieve tuin aanleggen en geniet van je eigen kuuroord in de achtertuin.

De Santa Maria Assunta

Een kerk valt in een stad altijd wel op, maar de Santa Maria Assunta valt nog eens extra op in het vrij historische Montecatini Terme. De bouwstijl van de basiliek staat in schril contrast met de kleurrijke, mediterrane bouwstijl van de rest van de gebouwen. Samen met de moderne glas-in-lood ramen maakt juist deze strakke architectuur een bezoek aan de kerk waard.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Castilië-La Mancha
Bezienswaardigheden in Montecatini Terme: Tettuccio

Montecatini Alto

Montecatini Alto ligt zo’n 300 meter hoger dan Montecatini Terme. Vroeger vormde Alto de historische stadskern, maar inmiddels is Alto enigszins afgescheiden van de rest van Montecatini. Je kunt de klim naar het middeleeuwse gedeelte van Montecatini te voet doen, maar het is nog unieker om de bergtram te nemen voor een unieke trip de berghelling op.

Reisje met de funicolare

De funicolare di Montecatini Terme brengt toeristen de berghelling omhoog naar het hoger gelegen Montecatini Alto. Hoewel Alto al een van de favoriete bezienswaardigheden is van Montecatini Terme, doet de reis met de Funicolare hier niet veel voor onder. De kenmerkende rode bergtram rijdt al vanaf de negentiende eeuw en vertrekt ieder halfuur vanuit een pittoresk stationnetje naar boven. Boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Toscane.

Grotta Maona

De Grotta Maona is een natuurlijke grot, die duizenden jaren oud is, maar ontdekt werd in 1806. Het is de enige grot in Italië met twee schachten. De eerste leidt twintig meter naar beneden en is 200 meter lang. Na een prachtige route langs stalactieten en stalagmieten kun je via een tweede schacht weer naar de oppervlakte klimmen. De grot is vooral bekend geworden, omdat er een zeldzame kolonie van vleermuizen vertoeft. 

Viale Giuseppe Verdi

De Viale Giuseppe Verdi is een bekende straat in Montecatini Terme met allerhande winkels. Bovendien kom je een aantal prachtige plaatsen onderweg tegen, zoals de Palazzina Regia. Dit was een zomerresidentie van de bekende Italiaanse familie Medici. Ook voert de Viale langs het florissante stadhuis. Aan het eind van de weg bevindt zich het park Parco delle Terme. Ook de Corso Giacomo Matteotti is een aanrader op winkelgebied. Hier vind je luxueuzere winkels, zoals Gucci.

Lees ook:  De mooiste en leukste bezienswaardigheden in de Vechtstreek

Hedendaagse kunst bezichtigen

In Montecatini Terme vind je een ook museum over hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd in het stadshuis. Je vindt er een uitgebreide collectie van moderne kunstwerken, waarin onder andere street art en fotografie terug te vinden is.

Piazza del popolo met fontana Guidotti

De beroemde Fontana Guidotti is te vinden op het gezellige Piazza del Popolo. Het plein is sowieso het bezoeken waard, want je vindt er ook prachtige bloemenstruiken en gezellige terrasjes om even een verkoelend drankje te drinken. De basiliek Santa Maria Assunta grenst direct aan de Piazza.  

Ben je ook een Italiëlover? Lees dan ook deze blog over bezienswaardigheden in Padua. Of lees deze blog over bezienswaardigheden in Verona.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings