Bezienswaardigheden in Verona

14/12/2022
217
tweedehandsauto

Italië zit natuurlijk bom vol leuke steden waar veel toeristen naar toe gaan om de leukste bezienswaardigheden te bezoeken. Daar kan het leuke Verona zeker niet aan ontbreken. Verona is een stuk relaxter om te bezoeken dan bijvoorbeeld Florence. Verona zit vol met leuke smalle straatjes en charmante pleintjes. Via tweedehandsauto kun je mooi door de stad rijden. In de Romeinse tijd was Verona een van de belangrijkste steden en staat dus vol met indrukwekkende Romeinse gebouwen. Verona is het decor voor Romeo en Julia, waardoor het nu de stad van de liefde wordt genoemd.  Ben je van plan om een aantal dagen naar Verona te gaan? Dan lees je hier wat er allemaal te doen is in deze mooie stad.

De pleinen van Verona

Net zoals in veel steden in Italië zijn er ook in Verona veel pleinen te vinden. (Ook wel piazza’s genoemd). In Verona zijn er drie bekende pleintjes: Piazza delle Erbe, Piazza Brà en Piazza dei Signori. Piazza delle Erbe is altijd erg druk en er is elke dag een markt. Er zijn leuke terrassen en bijzondere paleizen te vinden. Geniet hier van een lekker ontbijtje.

tweedehandsauto

Torre de Lamberti

Vanuit het Piazza delle Erbe kom je uit bij de Torre dei Lamberti. Deze toren is gebouwd in 1172 en is 84 meter hoog. Hij is in 1403 gerestaureerd om de bliksem was ingeslagen. Er is later ook nog een klok aan de toren toegevoegd. Je kunt in de toren met een lift omhoog en genieten van een prachtig uitzicht van de stad.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Dordrecht
tweedehandsauto

Casa di Giulietta

Dit is een van de drukste plekjes van Verona. Dit komt omdat dit het huis is van Julia van het verhaal Romeo en Julia geschreven door William Shakespeare. Het verhaal speelt zich namelijk af in Verona, en zo vond het stadsbestuur dat het ook echt het huis van Julia moest zijn. Het huis had alleen nog geen balkon dus die hebben ze er nog bijgemaakt.  In de binnentuin staat een beeld van Julia. Veel mensen bezoeken haar beeld omdat ze zeggen dat het geluk en liefde brengt wanneer je wrijft over haar rechterborst. Doordat zoveel mensen daarin geloven zit er nu een gat op haar borst. Je kan het huis met balkon en beeld gratis bekijken maar het is ook een mogelijkheid entree te betalen om het huis van binnen te zien.

Verona is dus zeker een prachtige stad die je niet kan missen tijdens een vakantie naar Italië. Van plan om meer steden te bezoeken in Italië? Bekijk dan zeker de andere bezienswaardigheden van Italië zoals het stadje Perugia of de bezienswaardigheden in het Toscaanse Montecatini Terme. Mocht je nou naar een ander land willen, lees dan zeker bijvoorbeeld onze blog over bezienswaardigheden in Egypte.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings