Bezienswaardigheden in Perugia

03/03/2023
170
Bezienswaardigheden Perugia

Perugia is niet alleen de hoofdstad van het Italiaanse Umbrië. Het is ook een perfect beginpunt om deze regio in Italië te gaan verkennen. Perugia heeft een hoop te bieden. Van de uitgebreide kunstgalerieën tot aan de Middeleeuwse pleinen. Perugia heeft een hoop interessante bezienswaardigheden te bieden. Wij hebben de beste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Deze mag je niet missen tijdens jouw bezoekje aan de Italiaanse stad!

Rocca Paolina

Rocca Paolina is een fort dat in de 16e eeuw werd gebouwd. Waan je door het doolhof van tunnels en steegjes. Ooit was Rocca Paolina een indrukwekkend fort. Tegenwoordig zijn er slechts nog wat overblijfselen te vinden in Perugia. Wandel tussen de ruïnes van het kasteel en breng een bezoekje aan de mooie tuinen en oude exposities.

In het Museo della Rocca Paolina kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van het fort. Daarnaast kun je de naar de top van het fort klimmen om de Giardini Carducci te bezoeken. Boven in het fort heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Piazza IV Novembre

Perugia werd ook wel de ‘kleine stad van oneindige uitzichten’ genoemd. Bij Piazza IV Novembre is dit zeker te voelen. Ooit kwamen de Romeinse en Etruskische beschavingen samen op dit plein. Tegenwoordig komen mensen hier samen onder het genot van een drankje of vers Italiaans ijs. Het beste café voor een drankje is het ‘Caffe del Banco’. Vanaf het terras heb je een goed uitzicht over het plein. Elk moment van de dag kun je hier vertoeven en genieten van het bruisende plein.

Fontana Maggiore, Perugia

Fontana Maggiore

Op het plein Piazza IV Novembre bevindt zich de Fontana Maggiore. Deze fontein werd al in de 13e eeuw gebouwd. Het was de kroon op het werk aan het aquaduct dat water naar het centrum van Perugia loodste. Naast de fontein is een wit putdeksel zichtbaar. Deze is afkomstig van een middeleeuwse put. Loop om de eeuwenoude fontein heen om de verschillende beeldhouwkunsten te bewonderen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden van Margraten

De Duomo

De Dumo staat ook wel bekende als de kathedraal van San Lorenzo. De buitenkant van de kerk is zeker de moeite waard om goed te bekijken. Helaas is de voorzijde nooit voltooid. Met name de linkerzijde van de kerk is de moeite waard. Deze zijde is mooi versierd met marmeren vierpassen, een vijftiende-eeuwse preekstoel en een zestiende-eeuwse zijingang. Op de trappen aan de zijkant heb je een mooi uitzicht op de Fontana Maggiore!

Piazza dei Priori

Het Piazza dei Priori laat zien hoe rijk de middeleeuwse bevolking was. Op het plein van Perugia wordt je overweldigd door de torenhoge Palazzo dei Priori. Dit is het oudste stadhuis van Toscane en werd al gebouwd in 1208. Ondanks dat de klokkentoren en kantelen later werden gebouwd, heeft het stadhuis een typisch Toscaans uiterlijk. Op een mooie dag is het een aanrader om naar de top van de klokkentoren te klimmen. Vanaf de toren kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Dit waren de mooiste bezienswaardigheden in Perugia. Naast het dorpje Perugia heeft Italië tal van andere eeuwenoude steden te bieden. Ontdek ook eens wat er te bezichtigen valt in Verona en Sicilië!

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings