Bezienswaardigheden in Sicilië

10/02/2022
92
Foto bewerken

De vele vissersdorpjes, pittoreske plaatsjes, een rijke culturele historie, heuvellandschappen, een authentieke keuken en veel meer maken van Sicilië een bijzonder eiland. Het is een bestemming waar je absoluut heen moet als je een voorliefde voor Italië hebt. Sicilië ligt in de Middellandse Zee en staat bekend als het eiland met de drie punten. Allerlei Romeinse, Griekse, Byzantijnse, Arabische en Normandische elementen verraden de lange geschiedenis van het eiland. Het zorgt tegelijkertijd voor een prachtige cultuur die erg verschilt met het Italiaanse vasteland. De Siciliaanse keuken is rijk aan soorten vis (en schaal- en schelpdieren), limoncello, de beste wijnen, olijfolies en meer lekkers. Sicilië kent ongelooflijk veel bezienswaardigheden, maar er zijn een aantal pareltjes die je niet mag missen tijdens jouw reis naar het eiland waar de film The Godfather is opgenomen.

Cefalù, hét charmante vissersdorpje

Cefalù is één van de mooiere (zo niet de mooiste) plaatsen van Sicilië. Een prachtig uitgestrekt zandstrand, smalle pittoreske straatjes en allerlei heerlijke wijnbarretjes en (vis)restaurantjes zorgen voor een bijna sprookjesachtig tafereel. Het oude vissersdorpje is een plek die je echt bezocht moet hebben. De Duomo di Cefalù torent uit boven de kerken in barokstijl, de Arabische huizen en de vele gebouwen en kappellen. De Duomo ligt aan de berg de La Rocca, waar je vanaf de bergtop een waanzinnig uitzicht hebt op de kustlijn van Cefalù.

De actieve vulkaan de Etna

De Etna is een van de meest actieve én een van de oudste vulkanen van Europa. Wegens eruptiegevaar is het niet altijd mogelijk om een bezoekje te brengen aan deze vulkaan. Heb je die kans wel, grijp deze dan aan met beide handen! Je kunt de Etna zowel te voet als met een kabelbaan trotseren. Geniet van een landschap vol olijfbomen en wijnranken. Het is de ideale plek om mooie foto’s te maken. Je gemaakte foto bewerken (lichtelijk) zal de intense kleuren van deze omgeving nog meer tot hun recht laten komen! Een foto bewerken doe je overigens eenvoudig via je telefoontje.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Gent
foto bewerken

Palermo: levendig en onweerstaanbaar

Onder andere de Arabieren, Spanjaarden en Romeinen hebben Palermo in bezit gehad. Hierdoor heeft deze chaotische stad allerlei invloeden die je nu nog steeds terugvindt. Zo zijn er bijvoorbeeld marktjes en bazaars die een Arabische uitstraling hebben. Hier kun je terecht voor de lekkerste verse producten. Tevens hebben ze Siciliaanse en Italiaanse lekkernijen en specialiteiten. Palermo heeft alles wat je nodig heeft. Musea, de lekkerste restaurantjes, drukke markten, mooie pleintjes en veel meer zorgen voor een prachtige belevenis. Het verkeer in deze intense stad is overigens zoals overal op het eiland: zeer chaotisch en soms ook gevaarlijk.

De Eolische eilanden

Een andere bezienswaardigheid waar je niet omheen kunt is de Eolische archipel, bestaande uit maar liefst zeven vulkanische eilanden. Vulcano is toch wel het allermooiste eiland van deze archipel. Het eiland staat bekend om de zwavelhoudende modder en bronnen waar vulkanische gassen uit ontsnappen. Het is erg ontspannend om lekker bij te komen in één van de modderbaden van dit eiland. Het eilandje Lipari is ook de moeite waard om te bezichtigen. Het is er wel druk en best toeristisch. De beschutte strandjes, vele smalle mooie straatjes en op toeristen gerichte winkeltjes zijn echter charmant genoeg.

Ben je van plan om meer van Italië te zien? Bekijk dan de bezienswaardigheden in Perugia!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings